Patiserie

Batoane cu lapte praf

mai 31, 2022

Reteta am gasit-o pe un blog pe care il urmaresc de muuuulta vreme, luckycake, e o fata cu retete minunate, pentru adulti, dar unele pot fi usor modificate si adaptate. Reteta aceasta de batoane a iesit fenomenal.

Ingrediente: (6 batoane medii)

  • 350 gr faina 550
  • 150 ml apa
  • 1 ou la tc
  • 60 gr smantana lichida de la Laptaria cu Caimac (sau lapte)
  • 40 gr dulcisor (indulcitor) Sweeteria
  • 30 gr lapte praf integral
  • 40 gr unt / margarina Alsan
  • 1 lgita coaja de lamaie
  • 6 gr drojdie uscata bio

Topping

  • 1 galbenus
  • seminte de mac

Sirop de curmale

Cum am procedat:

  • am pus pe foc 30 gr faina impreuna cu apa si am gatit la foc mic pana cand am ajuns la textura unei smantani
  • am pus in vasul robotului toate ingredientele si am mixat pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului, vreo 20’…se poate si la mana, daaaar dureaza mult
  • am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul
  • dupa, am impartit in 6 bucati egale
  • am intins fiecare parte sub forma unui dreptunghi pe care l-am rulat pe latura lunga
  • am lasat batoanele la dospit in tava inca vreo 40’ pana cand si-au dublat volumul
  • am uns cu galbenus, am adaugat macul si am copt batoanele in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25’
  • imediat ce le-am scos din cuptor le-am uns cu sirop de curmale si le-am acoperit cu un servet

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.