Reteta am gasit-o pe un blog pe care il urmaresc de muuuulta vreme, luckycake, e o fata cu retete minunate, pentru adulti, dar unele pot fi usor modificate si adaptate. Reteta aceasta de batoane a iesit fenomenal.
Ingrediente: (6 batoane medii)
- 350 gr faina 550
- 150 ml apa
- 1 ou la tc
- 60 gr smantana lichida de la Laptaria cu Caimac (sau lapte)
- 40 gr dulcisor (indulcitor) Sweeteria
- 30 gr lapte praf integral
- 40 gr unt / margarina Alsan
- 1 lgita coaja de lamaie
- 6 gr drojdie uscata bio
Topping
- 1 galbenus
- seminte de mac
Sirop de curmale
Cum am procedat:
- am pus pe foc 30 gr faina impreuna cu apa si am gatit la foc mic pana cand am ajuns la textura unei smantani
- am pus in vasul robotului toate ingredientele si am mixat pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului, vreo 20’…se poate si la mana, daaaar dureaza mult
- am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul
- dupa, am impartit in 6 bucati egale
- am intins fiecare parte sub forma unui dreptunghi pe care l-am rulat pe latura lunga
- am lasat batoanele la dospit in tava inca vreo 40’ pana cand si-au dublat volumul
- am uns cu galbenus, am adaugat macul si am copt batoanele in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25’
- imediat ce le-am scos din cuptor le-am uns cu sirop de curmale si le-am acoperit cu un servet
Pofta buna!

No Comments