Se știe deja ca imi plac aluaturile. Cu toate acestea, nu abuzam de ele dar si când coacem ceva trebuie sa fie bun-bun! Si pufos! Si in straturi care se desprind frumos! Si cu ceva magiun delicios de prune, dacă se poate! Parol!🙈
Iar intr-o luna de iarna, ți-e si mai mare dragu sa coci astfel de pufosenii. Nu-mi place sa le las “goale”, chit ca sunt delicioase unse cu puțin unt la micul dejun, alături de o cana de lapte. Asa ca, le fac pe placul băieților si le umplu cu magiun de prune. Facut de nani, de data asta. Delicios! Asa, ca nani mea!❤️
Ingrediente:
- 400 gr faina 550
- 250 ml lapte călduț (animal sau vegetal)
- 8 gr drojdie uscata bio
- 50 gr unt topit si racit
- un praf de sare (2+)
- o lingura de miere (1+) sau o lingurita Dulcisor (3+)
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu drojdia uscata, in bolul mixerului planetar. Peste ingredientele uscate am adaugat pe cele umede, respectiv laptele călduț amestecat cu mierea si untul. Tot acum puteti adauga si sarea (3+). Am pornit mixerul planetar pe treapta a doua si l-am lăsat sa își facă treaba timp de 6-7’. La sfarsit trebuie sa aveti un aluat elastic si moale. L-am adunat intr-o bila si l-am pus la dospit intr-un vas uns cu puțin ulei. Nu mai adăugați faina, decât daca va este dificil sa adunați aluatul intr-o bila. Este un aluat moale, ușor lipicios, dar asa trebuie sa fie. Doar asa obținem niste batoane moi si pufoase. Am lăsat la dospit 30’, pana si-a dublat volumul
- odata crescut aluatul, l-am răsturnat pe blatul de lucru presărat cu putina faina si l-am întins sub forma unui dreptunghi pe care l-am împărțit in dreptunghiuri mai mici. O parte le-am umplut cu magiun (plăcerea băieților), iar o parte le-am lăsat ca atare. Le-am rulat frumos, atat pe cele umplute cat si pe cele goale si le-am asezat in doua vase de copt mângâiate cu puțin ulei de cocos presat la rece. Le-am lăsat din nou la dospit, 30’. Veți vedea cum vor creste frumos si vor umple spațiile goale rămase între batoane in momentul așezării lor in tava
- după ce au mai crescut nițeluș, le-am uns cu puțin ou bătut cu lapte si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/30-40’. Atat!
Sa avem copilași sanatosi!❤️
1 Comment
Buna,
Pentru un prichindel alergic la grau, oare as putea sa folosesc alt tip de faina?
Multumesc frumos!