Patiserie

Pâine pufoasă fără drojdie

martie 24, 2020

Traim niste momente neasteptate, nedorite de niciunul dintre noi, dar, cu speranta, optimism, vom trace peste orice obstacol, vom fi mai buni, mai darnici, si vom aprecia lucrurile marunte care astazi ne lipsesc.

Painica aceasta se pregateste rapid, fara drojdie care, din pacate, se gaseste mai greu zilele acestea, fara maia. E pufoasa ca un fulg si sigura va deveni un prieten de nadejde.

Reteta nu imi apartine, am primit-o de la o mamica draga, aflata si ea in aceeasi situatie generala, fara drojdie 🙂 in casa. Mamicile sunt tare inventive! A trebuit sa o impart si eu cu voi, caci, dar din dar se face Rai!

Ingrediente:

  • 300 gr iaurt grecesc
  • 340 gr faina tip 650
  • 1 plic praf de copt BIO
  • 1 ou mare
  • 1 vf lingurita miere (1an+)
  • seminte de mac (se pot omite)

Cum am prcedat:

  • am pus toate ingredientele in vasul unui robot si am mixat pana la omogenizarea ingredientelor
  • am obtinut un aluat moale, lipicios, nu mai adaugati faina, asa trebuie sa fie
  • am turnat aluatul intr-un vas de copt (am folosit un vas din silicon BPA free), ajutandu-ma de o spatula, caci, asa cum am spus, aluatul este moale, lipicios, nu se poate manevra cu mana fara sa se lipeasca
  • am adaugat deasupra seminte de mac si am copt painica in cuptorul bine preincalzit la 200 grade, timp de 17-18′, fara ventilatie

In lipsa prafului de copt, puteti folosi bicarbonat fara aluminiu, 1/3-1/2 din cantitatea de praf de copt.

Painea o puteti imbogati dupa pofta inimii. Eu am facut varianta in care am adaugat 1 ceapa mica taiata cubulete si cateva masline si am marit timpul de coacere la 20’ ca sa se coaca bine si ceapa.

Puteti adauga spanac, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, etc. si va fi la fel de buna.

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Ely martie 28, 2020 at 7:07 pm

    Hey! Cate g are pliculetul de praf de copt? Mersi 🙂

    • Reply Sorina aprilie 1, 2020 at 3:54 pm

      Buna, 17 grame.

  • Reply Andreea martie 31, 2020 at 4:37 pm

    Mie mi-a ieșit destul de ciudat:( în margini pare miezul nefăcut. Ce-i drept am făcut cu sana, nu am avut iaurt grecesc. Of, sper sa reapara grojdia. Te felicit pentru talent!

    • Reply Sorina aprilie 1, 2020 at 3:55 pm

      Buna, in cazul in care folosesti sana, trebuie ajustata si cantitatea de faina, in plus. Probabil, de aceea.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.