Dulcegării

Fructella Prajiturela

mai 29, 2022

E o domnisoara gingasa, plina de culoare, voie buna, simpatica si cu vino-n-coa. Atat de cu vino-n-coa, incat ne-a facut sa ne certam pe ea. Data viitoare o ingras mai bine, sa fie mai mare, suficienta pentru toata lumea.

Ingrediente (18x18cm, 9 patratele medii):

  • 240 gr faina grau spelt 630
  • 30 gr Dulcisor Sweeteria
  • 115 gr unt sau margarina Alsan cubulete
  • 1/2 banana mica pasata (30 gr) sau un galbenus
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 1 lgita coaja portocala BIO
  • 1 lgita praf de copt

Umplutura

  • 350 gr fructe (capsuni, zmeura si afine)
  • 1 lg Dulcisor Sweeteria (optional)
  • 1 lg faina cocos
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lg plina chia rasnita (optional)

Cum am procedat:

  • am amestecat faina impreuna cu vanilia, coaja de lamaie si praful de copt
  • am adaugat untul bucatele si banana pasata; cu mainile, am amestecat ingredientele pana cand am obtinut un aluat nisipos
  • am asezat 1/2 din aluat in tava tapetata cu hartie de copt si, cu fundul unui pahar, am presat alutul in tava
  • am amestecat capsunile taiate cuburi, zmeura si afinele cu faina de cocos, chia si zeama de lamaie si am asezat deasupra blatului
  • am adaugat restul de aluat nisipos in ploaie, fara sa presez
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 45’

*ca sa se taie usor, am lasat-o in frigider o vreme, cca 30’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.