E o domnisoara gingasa, plina de culoare, voie buna, simpatica si cu vino-n-coa. Atat de cu vino-n-coa, incat ne-a facut sa ne certam pe ea. Data viitoare o ingras mai bine, sa fie mai mare, suficienta pentru toata lumea.
Ingrediente (18x18cm, 9 patratele medii):
- 240 gr faina grau spelt 630
- 30 gr Dulcisor Sweeteria
- 115 gr unt sau margarina Alsan cubulete
- 1/2 banana mica pasata (30 gr) sau un galbenus
- 1 lgita vanilie pudra
- 1 lgita coaja portocala BIO
- 1 lgita praf de copt
Umplutura
- 350 gr fructe (capsuni, zmeura si afine)
- 1 lg Dulcisor Sweeteria (optional)
- 1 lg faina cocos
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lg plina chia rasnita (optional)
Cum am procedat:
- am amestecat faina impreuna cu vanilia, coaja de lamaie si praful de copt
- am adaugat untul bucatele si banana pasata; cu mainile, am amestecat ingredientele pana cand am obtinut un aluat nisipos
- am asezat 1/2 din aluat in tava tapetata cu hartie de copt si, cu fundul unui pahar, am presat alutul in tava
- am amestecat capsunile taiate cuburi, zmeura si afinele cu faina de cocos, chia si zeama de lamaie si am asezat deasupra blatului
- am adaugat restul de aluat nisipos in ploaie, fara sa presez
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 45’
*ca sa se taie usor, am lasat-o in frigider o vreme, cca 30’
Pofta buna!
No Comments