E duminica, ne pregatim intens de scoala, serviciu, mno, cine a facut weekend-ul asta asa scurt?! Putea sa il faca macar-macar de vreo 4-5 zile. Dar nuuuuuuu, 2 zile si zilele alea cele mai scurte din saptamana. Pai, se poate asa ceva? Cu manecutele suflecate si sufletul greu, am pus de facut un chec cu lamaie, cum ii mai spunem noi romanii, insiropat cu suc de portocala. Nebunie!
Ingrediente:
- 3 oua
- 50 gr faina de migdale
- 200 gr faina tip 550
- 1 pliculet praf de copt BIO
- coaja de la o lamaie BIO spalata cu bicarbonat
- 50 gr apa
- 150 gr smantana lichida fara caraghenan
- 4 lg miere (1 an+)
Pentru sirop
- 100 gr suc de portocala
Cum am procedat:
- am mixat ouala intregi pana cand si-au triplat volumul si au devenit albe si pufoase
- am adaugat coaja de lamaie, apa, smantana si mierea si am omogenizat, dupa care am adaugat si fainurile si praful de copt
- am turnat aluatul intr-o tava de copt tapetata cu o foaie de copt si am copt checul timp de 50’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos
- dupa coacere, am scos checul din cuptor si l-am insiropat in tava cu sucul de portocala
- am scos din tava si am feliat DOAR dupa racirea completa
- il servim cu fructe si gem fara zahar
- eu l-am uns si cu niste sirop de curmale, optional, pentru copilasii mai mari, ca sa nu devina prea dulce pentru cei mici
Pofta buna!
No Comments