Dulcegării

Malai dulce

noiembrie 19, 2020

Nu stiu ce mi-a venit cu malaiul asta…malai dulce! Ce inventie, m-a bufnit rasul prima data. dar apoi, mi-am amintit de o budinca dulce cu faina de porumb, tare buna, iar zambetul mi-a disparut…Deci, se poate! Am mancat de vreo doua ori, dar nu mi-a ramas intiparit in minte, nu m-a marcat. Hai, sa ii mai dau o sansa. Si ce daca mie nu imi place mie, poate le place celorlalti…si bine am facut!

Ingrediente:

  • 250 gr malai
  • 150 gr faina tip 550
  • 4 oua mari
  • 400 gr iaurt natural
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr unt topit si racit
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • coaja de la o portocala BIO
  • 50 gr stafide sau merisoare fara zahar

Cum am procedat:

  • prima data, am rasnit malaiul, l-am amestecat impreuna cu faina 550, praful de copt si coaja de la o portocala
  • separat, am amestecat untul cu ouale, iaurtul si branza
  • am turnat amestecul lichid peste cel solid si am omogenizat
  • la final, am incorporat si merisoarele si am turnat compozitia intr-o forma de cuptor cu dia de 26cm
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 40′, caldura jos

Eu nu am pus indulcitor, vom servi cu putina miere sau gem fara zahar, dar puteti adauga miere (1an+) sau sirop de curmale.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.