Desi carnea nu e niciodata prima ei alegere, ma declar multumita de faptul ca in ultima vreme mai ciuguleste si din aceasta. Mai des creveti sau somon, iar dintre acestea, mai mult crevetii. Cercul carnii e unul mic, dar exista. 😃
Ingrediente:
- 10-12 creveti mici (ai mei au fost roz, nu cruzi)
- 20 gr unt sau margarina Alsan
- Zeama de la 1/2 lamaie micuta
- cateva linguri apa
- 1 catel usturoi
- un praf sare (2ani+)
- orez pentru servit
- salata pentru servit
Cum am procedat:
- am curatat si spalat bine crevetii
- am pus intr-un vas untul, zeama de lamaie, usturoiul ras, apa, sarea, iar deasupra crevetii si am copt in cuptor timp de 10’ la 190 gr
- la final, am scos vasul si am acoperit crevetii cu sosul bine-bine
- Mara a servit cu orez simplu: am spalat bine orezul, l-am pus la fiert in multa apa, am scurs apa dupa ce a dat in clocot si am schimbat apa, dupa care l-am lasat la fier pana cand bobul s-a umflat; am adaugat in orez putin ulei de masline
- nu au lipsit salata si fructele ei preferate (celor sub 5 ani, fructele rotunde li se ofera zdrobite, risc de inec)
Pofta buna!
No Comments