E un fel de musaka, cunoscuta si sub numele de placinta ciobanului. E o mancare de iarna, o mancare viguroasa, care sa iti dea energie, putere si sa tina de foame, vorba mamei. Dar, dincolo de orice, e o mancare de confort, pentru toata familia si care, sigur, va placea si celor mici.
Se poate pregati cu carne, fara carne, recicland tocanite sau resturi din frigider. Oricum, e printre preferatele mele de cand o stiu. Imi amintesc ca mama ne-o pregatea tot cu piure si ne lingeam pe degete de buna ce era. Noi am servit-o cu o salata de rosii, castraveti, ceapa rosie, dreasa cu suc de portocala si zeama de lamaie. Nu va spun…a mers unsa! ❤️
Ingrediente:
Umplutura
- 400 gr piept de pui
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 100 gr mazare congelata
- 4-5 buchetele brocoli congelate
- 3 catei usturoi
- 100 gr suc de rosii
- cimbru, busuioc
- 1 lg amidon din porumb BIO
- 1 lg apa
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 600 gr cartofi piure
- 2-3 lg lapte
- 30 gr unt
- 1 praf nucsoara
- 1 praf sare (2 ani+)
Cum am procedat:
- prima data, am tocat carnea, ceapa, morcovii si usturoiul in chopper
- am pus amestecul in tigaie cu putina apa si ulei si am gatit cu capac pana cand carnea pare gatita, devine alba
- am adaugat brocoli si mazarea congelate si am lasat totul 3-4’ cu capac
- am amestecat sucul de rosii, condimentele, amidonul si lg de apa si am turnat amestecul peste carne, dupa care, am continuat sa gatesc sub capac inca 5-6’
- intre timp, am curatat cartofii si i-am taiat cubuletele pentru a-i pune la fiert
- odata fierti cartofii, am scurs apa, am adaugat laptele, untul, nucsoara si praful de sare si am pasat pentru a obtine piureul
- intr-un vas de cuptor, tapetat cu putin ulei si pesmet, am pus amestecul de carne pe care l-am acoperit cu piure de cartofi
- am copt placinta timp de 30’ in cuptorul preincalzit la 180 grade
- am servit cu salata de cruditati
Pofta buna!
No Comments