Carne, pește sau fructe de mare

Chifteluțe din pește eglefin

martie 1, 2022

Mancam destul de des peste pentru ca, Mara daca accepta si cand accepta carnea, pestele e cel acceptat cel mai des. Habar nu aveam eu ca exista acest peste, dar i-am dat o sansa si ne-a placut. E asemanator codului.

Ingrediente:

  • 100 gr peste eglefin* tocat la cutit marunt (crud)
  • 1 cartof si jumatate alb (ramasi de pe la o salata orientala)
  • 1 bucata cartof dulce fiert
  • Cateva fire de marar
  • 1 ou potrivit
  • Cca 2 lg pesmet
  • 1 catel usturoi ras

Sos

  • 4 rosii
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lgita cimbru uscat
  • 2 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am amestecat toate ingredientele, cartofii pasati cu furculita, mai mare, mararul tocat si am format chiftelutele
  • am copt chiftelutele 20’ la 200 grade, caldura sus jos
  • pentru sos: am pus rosiile rase in tigaie impreuna cu usturoiul dat prin presa, cimbrul uscat, uleiul de masline si am gatit cateva minute; am adaugat chiftelutele in sos si am mai lasat 2-3’ sa se imbine

*puteti folosi orice alt peste

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.