Mancam destul de des peste pentru ca, Mara daca accepta si cand accepta carnea, pestele e cel acceptat cel mai des. Habar nu aveam eu ca exista acest peste, dar i-am dat o sansa si ne-a placut. E asemanator codului.
Ingrediente:
- 100 gr peste eglefin* tocat la cutit marunt (crud)
- 1 cartof si jumatate alb (ramasi de pe la o salata orientala)
- 1 bucata cartof dulce fiert
- Cateva fire de marar
- 1 ou potrivit
- Cca 2 lg pesmet
- 1 catel usturoi ras
Sos
- 4 rosii
- 2-3 catei usturoi
- 1 lgita cimbru uscat
- 2 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am amestecat toate ingredientele, cartofii pasati cu furculita, mai mare, mararul tocat si am format chiftelutele
- am copt chiftelutele 20’ la 200 grade, caldura sus jos
- pentru sos: am pus rosiile rase in tigaie impreuna cu usturoiul dat prin presa, cimbrul uscat, uleiul de masline si am gatit cateva minute; am adaugat chiftelutele in sos si am mai lasat 2-3’ sa se imbine
*puteti folosi orice alt peste
Pofta buna!
No Comments