Faina aveti? Orice fel. Unt sau margarina Alsan aveti? Gem fara zahar aveti? Nici nu va trebuie mai mult. 😄
Ingrediente: (6-7 buc, in fct de marimea formei)
- 160 faina (eu am folosit grau spelt 630)
- 110 gr unt rece cubulete mici (sau margarina Alsan)
- 6 lgite gem fara zahar
- Optional: putina vanilie
Cum am procedat:
- am amestecat faina, vanilia si untul pana cand am obtinut un aluat nisipos
- am impartit compozitia in 2 parti aproximativ egale
- 1/2 compozitie am impartit-o intre 6 forme de briose; cu un pahar, am asezat compozitia in forma, tasand-o
- am adaugat cate o lgita de gem fix pe mijloc, sa nu ajunga pe margini
- am adaugat restul compozitiei, fara sa mai tasez, ca un crumble
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, 20’
- am lasat sa se raceasca in forme si am servit cu pofta
Pofta buna!
No Comments