Carne, pește sau fructe de mare

Chec aperitiv cu carne și măsline

mai 13, 2022

A fost zi libera libera, am sarbatorit ziua Europei la iarba verde, deh, se cuvenea un chec aperitiv.
Eu l-am facut cu masline kalamata, ardei copt, sunculita Szekely (sau carne gatita, sunculita are sare, o recomand copilasilor mari).

Ingrediente:

  • 250 gr iaurt grecesc
  • 4 oua
  • 200 gr faina 550
  • 1 pliculet (17gr) praf dr copt bio
  • 100 gr masline kalamata fara samburi
  • 100 gr sunculita Szekely (sau ton, somon, pui ramas de la vreun pranz, etc)
  • 1 ardei rosu copt

Cum am procedat:

  • intr-un castron, am amestecat iaurtul si ouale
  • am adaugat faina si praful de copt, iar la final, am incorporat sunculita taiata cubulete, maslinele feliate, ardeiul taiat fideluta
  • am rasturnat compozitia in tava tapetata cu foaie de copt, am adaugat semintele deasupra si am copt timp de 45-50’ la 180 gr, caldura sus-jos
  • am feliat dupa racire

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.