Novacul este un pește pe care l-am consumat prima dată în acest an, fiind mai familiarizată cu alte tipuri de pește, care, la noi în familie, se consumă frecvent.
Ingredinte necesare:
- o bucată de novac filetat (eu am avut aproximativ 400 de grame și l-am tăiat în bucăți mai mici)
- amestecul de legume dorit: eu am folosit un amestec de legume congelate (fasole verde+morcov) și cartof dulce proaspăt
- 3 căței de usturoi
- câteva roșii cherry
- 1 lingură suc de lime/lămâie
- ierburi aromatice: eu am folosit busuioc și boia de ardei dulce
- ulei vegetal presat la rece: eu am folosit ulei de măsline
Cum am procedat:
- am condimentat peștele cu busuioc uscat, boia și suc de lime apoi l-am lăsat la frigider, în bol acoperit pentru aproximativ 20 de minute
- am încins un grill și am „prăjit” (fără adaos de grăsime) peștele pentru aprimativ 30 de secunde pe fiecare parte – puteți să omiteți acest pas dacă doriți
- am pus peștele într-o tavă, punând peste el câteva felii de roșii cherry și de usturoi. Ulterior l-am băgat în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, cu ventilație, pentru 20 de minute (dacă omiteți partea cu grill-ul, creșteți timpul de gătire la cuptor cu 10 minute)
- în paralel am gătit legumele la abur
- înainte de consum, am stropit legumele cu puțin ulei de măsline
No Comments