Carne, pește sau fructe de mare

Novac la cuptor și garnitură de legume

februarie 27, 2021

Novacul este un pește pe care l-am consumat prima dată în acest an, fiind mai familiarizată cu alte tipuri de pește, care, la noi în familie, se consumă frecvent.

Ingredinte necesare:

  • o bucată de novac filetat (eu am avut aproximativ 400 de grame și l-am tăiat în bucăți mai mici)
  • amestecul de legume dorit: eu am folosit un amestec de legume congelate (fasole verde+morcov) și cartof dulce proaspăt
  • 3 căței de usturoi
  • câteva roșii cherry
  • 1 lingură suc de lime/lămâie
  • ierburi aromatice: eu am folosit busuioc și boia de ardei dulce
  • ulei vegetal presat la rece: eu am folosit ulei de măsline

Cum am procedat:

  • am condimentat peștele cu busuioc uscat, boia și suc de lime apoi l-am lăsat la frigider, în bol acoperit pentru aproximativ 20 de minute
  • am încins un grill și am „prăjit” (fără adaos de grăsime) peștele pentru aprimativ 30 de secunde pe fiecare parte – puteți să omiteți acest pas dacă doriți
  • am pus peștele într-o tavă, punând peste el câteva felii de roșii cherry și de usturoi. Ulterior l-am băgat în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, cu ventilație, pentru 20 de minute (dacă omiteți partea cu grill-ul, creșteți timpul de gătire la cuptor cu 10 minute)
  • în paralel am gătit legumele la abur
  • înainte de consum, am stropit legumele cu puțin ulei de măsline

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.