Supe și ciorbe

Ciorbă falsă de burtă, varianta fără ou

martie 29, 2022

Cand imi e pofta de ceva, imi e pofta! Si eu cu pofta nu ma pun ca ma doboara. Am vazut-o, am placut-o si am refacut-o in varianta fara ou. Varianta cu ou e buna tare, dar pentru ca eu am gatit putin oul ca sa nu il ofer copilului crud, ciorba arata ca si cum ar fi fost branzita smantana. Asa ca, pa-pa ou, buna revenire ciorba de pleutorus!

Ingrediente: 4-5 portii

  • 500 gr ciuperci pleutorus
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucatica pastarnac
  • 1 tija apio
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 catei usturoi, extra pentru servit
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 300 gr smantana fara caraghenan (Laptaria cu Caimac am folosit)
  • zeama de lamaie pentru piticii sub 2 ani sau otet BIO de mere pentru cei mai marisori
  • sare (2 ani+)

Cum am procedat:

  • am pus oala pe foc si am adaugat putina apa si uleiul, dupa care am inabusit legumele tocate in chopper (ceapa, morcov, ardei, pastarnac si usturoi)
  • am adaugat cca 1l de apa si tija de telina apio taiata feliute si am lasat sa fiarba cu capac vreo 10′, dupa ce lichidul incepe sa fiarba
  • am adaugat ciupercile taiate joulienne si inca vreo 3l de apa fierbinte si am lasat sa fiarba totul timp de vreo 20’ minute din momentul in care da in clocot, pana cand ciupercile devin moi-molcute (le-am incercat) 
  • dupa ce am oprit focul, am temperat smantana prin adaugarea de lichid fierbinte din oala si apoi am turnat amestecul in ciorba
  • la servire, am adaugat usturoiul ras din belsug si am servit cu zeama de lamaie (copila), iar noi cu otet
  • sarea si-a adaugat-o fiecare in farfurie, la fel, dupa varsta 🙂

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.