Ce faci cand nazdravanica iti canta intr-una de doua zile: “pacinta cu mal, paciiiintaaa cu MAAAL!”? Iaca, faci!😀 Ar manca non stop “pacinta cu mal”, cu toate acestea o primeste o data pe saptamana! Asa ne-am inteles!🙈 Da, este sanatoasa, fara zahar, insaaaa atunci cand o stie aproape, s-ar infrupta non-stop dintr-insa. Asadar, mai rarut e mai dragut! Cel putin in cazul nostru.
Ingrediente:
- 250 gr faina 650
- 100 gr unt animal (margarina vegetala bio Aslan – in caz de aplv)
- 50 ml lapte cocos
- 50 gr smantana de cocos
- 1 galbenus
Umplutura: 5-6 mere Ionatan, o lingura gris integral si scortisoara
📌 In cazul in care doriti sa folositi doar lactate animale, neavand #aplv, inlaturati din reteta laptele si smantana de cocos. Le veti putea inlocui cu smantana animala, cantitatea o veti stabili voi – adaugati cate putin, pana adunati compozitia intr-o bila compacta de aluat. O alta varianta de inlocuire este laptele rece:)
Cantitati exacte pentru un aluat de tarta cu lactate animale gasiti aici
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu untul (margarina vegetala, #aplv) pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat galbenusul si laptele incalzit (in care in prealabil am “topit” smantana de cocos). Am obtinut o bila de aluat pe care am invitat-o la rece, 1/2 ora
- intre timp, am pregatit umplutura : am curatat merele, le-am dat prin razatoare si le-am incalzit 3-4’ intr-o tigaie antiaderenta (fara ulei/unt). La sfarsit, am adaugat o lingurita de scortisoara Ceylon si o lingura rasa gris integral (pentru a absorbi din sucul lasat de mar si a nu-mi inmuia tarta). Le-am lasat la racit.
- aluatul scos de la frigider, l-am impartit in doua bile. Dintr-una, am intins o foaie – pe care am asezat-o in tava de tarta si am presarat-o cu gris integral. Deasupra, am pus umplutura din mar. Peste umplutura, am asezat fasii obtinute din intinderea celei de-a doua bile. Fasiile le-am impletit in joaca sub forma de grilaj. Puteti foarte bine sa lasati foaia de aluat intacta si sa o intepati cu o furculita dupa ce o asezati peste umplutura din mar.
- am uns tarta cu albusul ramas, am presarat niste seminte de canepa decorticate si am introdus tarta in cuptorul preincalzit la 180*/30’.
S-avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments