Astazi este o zi speciala si o zi speciala se cere sarbatorita asa cum se cuvine, deci…Pavlova sa fie, dar o Pavlova mai speciala, sub forma unei rulade.
Desi pare o chestie complicata, nu e deloc, aparent e sofisticata, dar, asa cum am spus, doar aparent. Se face destul de rapid, trebuie doar urmati cativa pasi importanti.
Ingrediente:
Blat
- 4 albusuri
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 linguri sirop de curmale
- 50 gr faina de migdale
Crema
- 250 gr mascarpone (reteta: https://mybabyfood.ro/2019/11/11/mascarpone/)
- 250 gr smantana grasa 30% (smantana normala, nu din cea lichida sau pentru frisca)
- 2 linguri sirop de curmale
In plus: fructe la alegere (eu am folosit afine si capsuni congelate)
Cum am procedat:
- am mixat albusurile pana cand au devenit tari si lucioase
- am adaugat zeama de lamaie si siropul de curmale si am omogenizat usor cu o spatula
- apoi, am adaugat faina de migdale, putin cate putin, incorporand-o cu miscari largi, de sus in jos – nu amestecati prea puternic sau prea mult pentru a nu scoate aerul din albusuri
- am turnat compozitia in tava de cuptor tapetata cu o foaie de copt (aprox 20×15 cm) si am nivelat
- am copt blatul 25′ in cuptorul preincalzit la 160 grade; urmariti sa nu se arda, depinde de fiecare cuptor in parte
- dupa expirarea timpului, am scos blatul din cuptor si l-am intors usor, asezandu-l pe un prosop usor umezit
- am rulat bezeaua cu ajutorul prosopului si am lasat sa se raceasca
- intre timp, am pregatit frisca, mixand smantana foarte rece cu paletele mixerului scoase de la congelator
- am adaugat mascarponele si siropul de curmale si am omogenizat
- dupa racirea blatului, l-am desfacut, am asezat 3/4 din crema deasupra si am intins-o bine, niveland-o
- am pus pe una dintre laturi fructe congelate si am rulat-o din nou; daca se sfarama putin, nu e nicio problema, e bezea, asta fac bezelele, dar, cu grija si atentie, nu se va sfarama prea tare
- am acoperit rulada cu restul de crema si am decorat cu fructe
- am pudrat cu faina de cocos
- se pastreaza la rece si se consuma in maxim 24h, ideal
*faina de migdale se poate inlocui cu faina tip 650 cernuta sau cu 2 lingurite de amidon
Pofta buna!
No Comments