Primavara vine cu verde, mult verde sanatos, gustos si aromat. Leurda e printre verzaturile mele preferate, cruda, in salate sau pesto, sau preparata termic, in briose sau tarte. Nu ne lipseste primavara. Ba, mai si congelam, sa fim siguri ca nu dispare prea brusc. 🙂
Ingrediente:
- 1 ou
- 115 gr lapte integral
- 40 gr ulei de masline extravirgin
- 175 gr faina graul spelt 630 (sau normal 650)
- 1 pachetel (17gr) de praf de copt bio
- 30 gr leurda proaspata tocata (sau spanac)
- 80 gr branza de capra maruntita (sau vaci seaca)
- 1 lgita rozmarin uscat
- Topping: seminte / masline
Cum am procedat:
- am amestecat faina inpreuna cu praful de copt si rozmarinul
- am adaugat oul impreuna cu laptele si uleiul si am omogenizat
- am adaugat leurda tocata, iar, la final, branza maruntita
- am asezat cu lg compozitia in 6 forme de briose si am copt timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos, sau 170 gr cu ventilatie
Pofta buna!
No Comments