Cum probabil stiti, suntem mari cunsumatori de terciuri!🙈 Am ajuns la combinatii nebanuite, de dragul diversificarii si dorintei de imbogatire a preparatelor cu ovaz. De multe ori, apeland la ce avem prin camara am ajuns la niste arome atractive, zic!😃
Astazi am mers pe o varianta fresh, vegana, cu aroma de lamaie si niste seminte de mac, care sa ”spargă” putin textura cremoasa a terciului. Iar afinele infuzate in suc de mar au indulcit subtil preparatul.
Ingrediente:
- 200 ml lapte vegetal (ovaz, cocos, mei, hrisca – la alegere)
- 2-3 lg fulgi de ovaz (cu eticheta fara gluten, pentru cei cu intoleranta la gluten)
- 1 lingurita unt Lemon Curd – Papamigdal
- 1 lingurita seminte de mac
- o lingurita afine infuzate in suc de mar – Pravalia Noastra
- musai niste menta tocata😃. Eu am inlocuit cu busuioc si am fost tare multumita de gust
Cum am procedat:
- am inceput cu fierberea, pret de 5’, a fulgilor in laptele vegetal. Odata preparati termic, i-am turnat intr-o bol in care am adaugat untul Lemon Curd si semintele de mac. deasupra am presarata niste afine infuzate in suc de mar. Nu uitati de menta, daca aveti intr-un ghiveci. Sau busuioc!😃
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments