Cereale, pseudocereale și derivate

Lemon Curd porridge

aprilie 1, 2022

Cum probabil stiti, suntem mari cunsumatori de terciuri!🙈 Am ajuns la combinatii nebanuite, de dragul diversificarii si dorintei de imbogatire a preparatelor cu ovaz. De multe ori, apeland la ce avem prin camara am ajuns la niste arome atractive, zic!😃

Astazi am mers pe o varianta fresh, vegana, cu aroma de lamaie si niste seminte de mac, care sa ”spargă” putin textura cremoasa a terciului. Iar afinele infuzate in suc de mar au indulcit subtil preparatul.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte vegetal (ovaz, cocos, mei, hrisca – la alegere)
  • 2-3 lg fulgi de ovaz (cu eticheta fara gluten, pentru cei cu intoleranta la gluten)
  • 1 lingurita unt Lemon Curd – Papamigdal
  • 1 lingurita seminte de mac
  • o lingurita afine infuzate in suc de mar – Pravalia Noastra
  • musai niste menta tocata😃. Eu am inlocuit cu busuioc si am fost tare multumita de gust

Cum am procedat:

  • am inceput cu fierberea, pret de 5’, a fulgilor in laptele vegetal. Odata preparati termic, i-am turnat intr-o bol in care am adaugat untul Lemon Curd si semintele de mac. deasupra am presarata niste afine infuzate in suc de mar. Nu uitati de menta, daca aveti intr-un ghiveci. Sau busuioc!😃

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.