Kidscuiți

Covrigei mititei

martie 31, 2022

Reteta este preluata si adaptata de pe site-ul doamnei de la Savori Urbane pe care o urmaresc. Imi place cum gateste, unele retete ale dumneaei sunt chiar usor de adaptat pentru copilasi, fix ca aceasta.

Ingrediente:

  • 150-170 gr faina tip 550
  • 120 gr branza vaci grunjoasa
  • 120 gr unt moale
  • 75 gr branza tare tip cascaval (am folosit gouda)
  • 1 galbenus mic
  • 1 ou pentru uns/seminte

Cum am procedat:

  • am amestecat branza si untul, obtinand un amestec cremos
  • am adaugat cascavalul ras mic si galbenusul, iar la final, faina
  • am obtinut o bula moale, elastica
  • am asezat aluatul pe blatul usor infainat si am intins o foaie groasa de cca 0.5cm, dupa care am decupat covrigeii
  • i-am asezat pe foaia de copt in tava, i-am uns cu ou si adaugat deasupra semintele
  • am copt covrigeii timp de 15’ in cuptorul preincalzit la 180’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.