Reteta este preluata si adaptata de pe site-ul doamnei de la Savori Urbane pe care o urmaresc. Imi place cum gateste, unele retete ale dumneaei sunt chiar usor de adaptat pentru copilasi, fix ca aceasta.
Ingrediente:
- 150-170 gr faina tip 550
- 120 gr branza vaci grunjoasa
- 120 gr unt moale
- 75 gr branza tare tip cascaval (am folosit gouda)
- 1 galbenus mic
- 1 ou pentru uns/seminte
Cum am procedat:
- am amestecat branza si untul, obtinand un amestec cremos
- am adaugat cascavalul ras mic si galbenusul, iar la final, faina
- am obtinut o bula moale, elastica
- am asezat aluatul pe blatul usor infainat si am intins o foaie groasa de cca 0.5cm, dupa care am decupat covrigeii
- i-am asezat pe foaia de copt in tava, i-am uns cu ou si adaugat deasupra semintele
- am copt covrigeii timp de 15’ in cuptorul preincalzit la 180’

Pofta buna!
No Comments