Kidscuiți

Danish butter, biscuiți royali danezi

aprilie 22, 2020

Sa ridice mana sus cine isi aminteste cutia metalica albastra de la faimosii biscuit danezi. Eu ridic mana sus prima, puteam manca o cutie intreaga si inca mai voiam. E ceva la biscuitii astia care ii face iubiti. O fi gustul, o fi textura…sau poate ambele…Cu siguranta, acestia va vor placea. I-am pregatit fara oua, am inlocuit oul cu o banana bine coapta si iacata ce a iesit…

Ingrediente:

  • 250 gr faina tip 650
  • 100 gr unt rece ras
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 banana medie bine coapta
  • 1 curmala tocata
  • 1 lingurita praf de copt BIO
  • 1 varf de lingurita pudra de vanilie (optional)

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele in vasul unui robot – chopper si am pulsat de cateva ori pana am obtinut in aluat modelabil si toate ingredientele s-au combinat / omogenizat
  • am impartit coca in 25 bilute egale pe care le-am aplatizat intre palme
  • cu o furculita, am creat modelul de deasupra, presand partea cu dintii acesteia deasupra fiecarui biscuit
  • am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20′
  • dupa coacere, i-am scos pe un gratar si am lasat sa se raceasca

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Oana mai 11, 2020 at 6:55 pm

    Buna ziua! Se poate inlocui untul cu ulei? In ce cantitate? Multumesc!

    • Reply Sorina mai 24, 2020 at 3:23 am

      Buna, nu am incercat, probabil ca vor iesi prea uleiosi.

      • Reply iza martie 12, 2021 at 9:05 am

        Buna, daca inlocuiesc banana cu ou , cate oua ? multumesc

        • Reply Sorina martie 13, 2021 at 4:23 am

          Buna, in principiu, jumatate de banana inseamna 1 ou, dar te ghidezi dupa aluat, ca sa ii poti modela. Adaugi prima data 1 ou, dupa care, daca maine nevoie, si pe al doilea.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.