Sa ridice mana sus cine isi aminteste cutia metalica albastra de la faimosii biscuit danezi. Eu ridic mana sus prima, puteam manca o cutie intreaga si inca mai voiam. E ceva la biscuitii astia care ii face iubiti. O fi gustul, o fi textura…sau poate ambele…Cu siguranta, acestia va vor placea. I-am pregatit fara oua, am inlocuit oul cu o banana bine coapta si iacata ce a iesit…
Ingrediente:
- 250 gr faina tip 650
- 100 gr unt rece ras
- 1 lingura unt de arahide
- 1 banana medie bine coapta
- 1 curmala tocata
- 1 lingurita praf de copt BIO
- 1 varf de lingurita pudra de vanilie (optional)
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in vasul unui robot – chopper si am pulsat de cateva ori pana am obtinut in aluat modelabil si toate ingredientele s-au combinat / omogenizat
- am impartit coca in 25 bilute egale pe care le-am aplatizat intre palme
- cu o furculita, am creat modelul de deasupra, presand partea cu dintii acesteia deasupra fiecarui biscuit
- am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20′
- dupa coacere, i-am scos pe un gratar si am lasat sa se raceasca
Pofta buna!
4 Comments
Buna ziua! Se poate inlocui untul cu ulei? In ce cantitate? Multumesc!
Buna, nu am incercat, probabil ca vor iesi prea uleiosi.
Buna, daca inlocuiesc banana cu ou , cate oua ? multumesc
Buna, in principiu, jumatate de banana inseamna 1 ou, dar te ghidezi dupa aluat, ca sa ii poti modela. Adaugi prima data 1 ou, dupa care, daca maine nevoie, si pe al doilea.