Legume și leguminoase

Piure de cartofi cu ceapă “caramelizată”

martie 24, 2022

Piureul de cartofi e cunoscut, se face rapid, servit alaturi de carnita, ou, legume, tocanite…cu orice. In combinatie cu ceapa “caramelizata” a fost delish!

Ingrediente:

  • 500 gr cartofi (eu am folosit soiul fainos, special pentru piure)
  • 50-70 ml lapte
  • 70 gr unt
  • 2 cepe rosii
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 200 ml suc de portocala

Cum am procedat:

  • am fiert cartofii si i-am amestecat impreuna cu laptele si untul, eventual putina sare daca aveti copilasi peste 2 ani
  • in timp ce cartofii au fiert, am taiat ceapa fideluta si am ras usturoiul
  • am pus ceapa, usturoiul impreuna cu cele 2 lg de ulei si sucul de portocale in tigaie si am gatit impreuna pana cand ceapa s-a inmuiat si sosul a scazut aproape de tot
  • noi am servit cu carne de pui si sos de rosii, dar il puteti servi alaturi de ou, cu branza, alte legume sau salata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.