Piureul de cartofi e cunoscut, se face rapid, servit alaturi de carnita, ou, legume, tocanite…cu orice. In combinatie cu ceapa “caramelizata” a fost delish!
Ingrediente:
- 500 gr cartofi (eu am folosit soiul fainos, special pentru piure)
- 50-70 ml lapte
- 70 gr unt
- 2 cepe rosii
- 1 catel usturoi
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 200 ml suc de portocala
Cum am procedat:
- am fiert cartofii si i-am amestecat impreuna cu laptele si untul, eventual putina sare daca aveti copilasi peste 2 ani
- in timp ce cartofii au fiert, am taiat ceapa fideluta si am ras usturoiul
- am pus ceapa, usturoiul impreuna cu cele 2 lg de ulei si sucul de portocale in tigaie si am gatit impreuna pana cand ceapa s-a inmuiat si sosul a scazut aproape de tot
- noi am servit cu carne de pui si sos de rosii, dar il puteti servi alaturi de ou, cu branza, alte legume sau salata
Pofta buna!
No Comments