Un mic dejun sau o cina pentru intreaga familie; un pachetel delicios, fingerfood, se pot pregati si fara ou, fara gluten sau chiar fara lactate. Cam asta ar fi descrierea lor. V-am facut curiosi? Si pe mine m-a facut curioasa reteta gasita pe Instagram, pe un blog de diversificare tip blw. Si nu imi pare rau ca am incercat-o!
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu ras si bine scurs
- 2 oua (sau inlocuitor de ou din chia)
- 100 gr faina grau spelt 630 (sau ovaz, faina de porumb-maizena, nu malai)
- 80 gr branza de capra rasa (alta branza ce se poate rade, emmental, cheddar – alegeti branza cu continut scazut de sare) (sau branza vegana)
- 1 pliculet praf de copt BIO
- 80 ml lapte animal sau vegetal (eu am folosit de ovaz)
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele si le-am asezat in tava tapetata cu o foaie de copt, avand grija sa intind compozitia uniform (am folosit tava de copt a cuptorului si am intins compozitia pe cca 3/4 din suprafata).
- am copt timp de 15’ la 180 gr, ventilatie.
*se pot pastra pana la 2 zile in frigider sau 3 luni in congelator.
Pachetelul Marei.
Pofta buna!
No Comments