Crumble nu este doar dulce, ci poate fi si ”sarat”. Cu legume, cu legume si carne, e minunat si va poate salva la un pranz sau la o cina, daca nu folositi carne, ci doar legume.
Ingrediente:
- 3 pulpe dezosate
- 1 dovlecel
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 1 ardei copt
- cateva fire de marar
- 3 lg de ulei de masline presat la rece
- 160 gr faina tip 650
- 110 gr unt bucatele
- 80 gr parmezan din caju (sau faina tip 650 sau fulgi de drojdie inactiva)
Cum am procedat:
- prima data, am oparit puiul cat sa scot sangele din el
- am pus carnea si legumele in vasul unui chopper si le-am maruntit, apoi le-am amestecat impreuna cu uleiul
- pentru crumble, am amestecat faina cu parmezanul si cu untul, obtinand un aluat nisipos
- intr-un vas de cuptor, am asezat un strat de aluat pe care l-am presat binisor cu mainile; apoi am asezat stratul cu carne si legume, iar deasupra, restul de aluat, in ploaie
- am copt 25-30’ in cuptorul preincalzit la 200 grade
A fost o portie suficienta pentru mine si Mara. Noi am servit cu salata.
Forma folosita este micuta, cca 10-12cm x 10-12cm.
Pofta buna!
No Comments