Carne, pește sau fructe de mare

Crumble cu pui și dovlecel

martie 24, 2022

Crumble nu este doar dulce, ci poate fi si ”sarat”. Cu legume, cu legume si carne, e minunat si va poate salva la un pranz sau la o cina, daca nu folositi carne, ci doar legume.

Ingrediente:

  • 3 pulpe dezosate
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei copt
  • cateva fire de marar
  • 3 lg de ulei de masline presat la rece
  • 160 gr faina tip 650
  • 110 gr unt bucatele
  • 80 gr parmezan din caju (sau faina tip 650 sau fulgi de drojdie inactiva)

Cum am procedat:

  • prima data, am oparit puiul cat sa scot sangele din el
  • am pus carnea si legumele in vasul unui chopper si le-am maruntit, apoi le-am amestecat impreuna cu uleiul
  • pentru crumble, am amestecat faina cu parmezanul si cu untul, obtinand un aluat nisipos
  • intr-un vas de cuptor, am asezat un strat de aluat pe care l-am presat binisor cu mainile; apoi am asezat stratul cu carne si legume, iar deasupra, restul de aluat, in ploaie
  • am copt 25-30’ in cuptorul preincalzit la 200 grade

A fost o portie suficienta pentru mine si Mara. Noi am servit cu salata.
Forma folosita este micuta, cca 10-12cm x 10-12cm.


Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.