Carne, pește sau fructe de mare Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Feijoada (tocana braziliana cu fasole si carne de vita)

noiembrie 26, 2020

E joi, maraton de gatit la noi…si pentru ca ne place fasolea, astazi, a pregatit mamica o tocanita din fasole neagra si rosie, cu carne de vita, gatita indelung, la temperatura mica, servita cu orez, rosii si avocado.

Acum cativa ani, am avut sansa de a vizita Brazilia. Cu cateva zile inainte de a pleca, am facut vaccinul pentru febra galbena, obligatoriu pentru a intra in tara. Well, primele zile, mai tata, eu si vasul de toaleta am fost prieteni.
Abia asteptam sa mananc bunatatile lor, dar stomacul meu era impotriva. Cand am reusit sa trec peste episod, pai, mai, taticule, mai, toate kilogramele au fost ale mele!
Desi bizare unele combinatii, au fost atat de bune 😍😍😍 si mi le amintesc cu pofta si astazi. Sunt unele locuri pe care mi le amintesc atat de bine doar datorita bucatatiei absolut delicoase.

Ingrediente:

  • 150 gr fasole (am avut amestec rosie si neagra)
  • 1 ceapa potrivita
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 3 lg pasta de rosii
  • 1 lgita turmeric
  • 1 lgita boia dulce
  • 1 cm ghimbir ras
  • 200 gr carne de vita
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • in praf de sare (2 ani+)
  • pentru servit: orez simplu, avocado, rosii

Cum am procedat:

  • am lasat fasolea peste noapte la inmuiat in apa, apoi, am pus-o la fiert pana cand a fost aproape fiarta, schimband apa de doua ori cu apa calduta de fiecare data
  • am tocat ceapa fin, am ras usturoiul si ghimbirul si le-am inabusit in ulei si apa cateva minute
  • separat, am oparit carnea de vita pentru a scoate sangele dine a, dupa care am adaugat-o in tigaie, peste ceapa, usturoi
  • am adaugat rosiile rase si pasta de rosii si am gatit 5’, la foc rapid
  • am adaugat turmericul si boiaua, fasolea fiarta, apa cat sa acopere totul si am introdus tigaia in cuptor, la 170 gr, timp de 2h, caldura sus-jos
  • am servit cu orez simplu (despre cum se gateste orezul aici), avocado si rosii

In cazul in care combinam o proteina vegetala cu una animala, se micsoreaza cantitatile folosite.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.