Barcutele cu branza erau nelipsite de pe mesele din zilele de sarbatoare! Insa cu siguranta nu trebuie sa asteptam ’o zi mare’ pentru a ne bucura de ele. Se fac repede si sunt foarte gustoase! Iar decorul? Ei bine, decorul poate fi o adevarata sursa de vitamine si minerale menite sa imbogateasca nutritiv preparatul.
Ingrediente:
- 200 gr branza de vaci sau ricotta Curtea Culorilor (de asemenea, pentru piticii mai mari puteti folosi un amestec de branzade vaci cu telemea)
- o lingura de smantana dolofana de la Laptaria cu caimac
- 8-10 firicele de chives
- un praf de sare (2+)
- 1-2 fire de marar, dupa preferinte
- 2-3 ardei capia sau 4-5 ardei mici dulci
- pentru decor puteti folosi mai multe variante: germeni, vlastari, seminte de canepa decorticata, seminte de mac, susan alb/negru, etc
Cum am procedat:
- ardeii i-am spalat si uscat intr-un stergar. Apoi i-a sectionat si i-am curatat de seminte si cotor.
- crema de branza am obtinut-o, dupa cum bine banuiti, amestecand branzica cu smantana si verdeata maruntita. Am introdus-o intr-un pos (sau o punga sectionata la varf) si am repartizat-o frumos in bucatele de ardei. Deasupra am presarat ce am avut prin casa, astfel incat sa nu se plictiseasca nimeni!😄

Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments