Un preparat pe care il iubesc! Si nu doar eu. Gustul dulceag, textura crocanta la exterior si moale la interior, mirosul îmbietor sunt doar câteva din atu-urile minunatului de mai jos! O sa fie acceptat cu ușurintă si de către mai micii casei, o sa vedeți!
Asa ca, luam niste merisoare deshidratate, le imbatam cu zeama de portocala, le amestecam cu niste parmezan japonez siiiii olecuta unt si le varam in niste bucati de piept de pui. Cum? Iaca asa!
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 linguri de fructe deshidratate (nu confiate). Eu am folosit merisoare si golden berry
- zeama de la o portocala
- 100 gr pesmet japonez
- 1 varf de cutit pudra de usturoi
- 1 praf de sare (2+)
- 10 gr unt (topit)
- 1 lg de parmezan ras (optional)
Cum am procedat:
- cu o seara inainte am stors zeama dintr-o portocala si am am “azvarlit” in ea fructele uscate. Am tinut amestecul la frigider pana a doua zi. Credeti-ma, o buna hidratare a acestora face diferenta. In aceeasi seara, am taiat pieptul de pui in 4-5 felii, pe care le-am “batut” ca pentru snitele si le-am invitat intr-o baita formata din 3-4 lg zeama de portocala (ceva acid), o lingurita miere, o lingura ulei de masline si un praf de sare. Am acoperit vasul in care le-am depozitat cu folie si l-am introdus la frigider.
- tot cu o seara inainte m-am ocupat si de pesmet. Insist pe acest pesmet facut in casa pentru ca e cu siguranta muuult mai bun comparativ cu variantele din comert. Are o granulatie mai mare iar coacerea anterioara in cuptor ii da o savoare aparte. Asadar, am luat 2 felii de paina mai uscata si am faramitat-o cu varful degetelor. Am repartizat-o uniform pe o tava de copt si a introdus-o in cuptorul oreincalzit la 150*/10’. Atenție, sa nu-l ardeți! Nici nu trebuie sa devină auriu, doar crocant.
- A doua zi, am facut umplutura si am purces la umplerea bucăților din piept de pui. Pentru umplutura am amestecat fructele hidratate cu pesmetul, untul topit, pudra de usturoi. Cu acest amestecat am umplut fiecare bucata de pui, pe care ulterior am rulat-o, am tăvălit-o printr-un amestec de pesmet amestecat cu o lingura de parmezan ras si am asezat-o intr-o tava de chec. Am asezat rulou lângă rulou astfel încât sa nu fiu nevoită sa strâng cumva rulourile pentru a nu se desface. Odata aliniate in tava de copt, le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/35-40’.

- Am servit preparatul alaturi de un piure de pastarnac si o salata de cruditati
Sa avem copilași sanatosi!
No Comments