Astăzi, mama Manu` de la Two hungry little brothers (pe băieții înfometați și a lor mămică îi găsiți aici și aici) vă propune o rețetă de chifteluțe delicioase și gătite într-un mod sănătos.
„Cui nu-i plac chiftele acelea crocante pe exterior si suculente si fragede pe interior. Cam greu de obtinut daca nu sunt prajite insa la Ninja Foodi au iesit exact asa. Si fara un strop de ulei. V-am lasat si varianta de coacere la cuptor insa nu va pot promite ca vor iesi la fel.
Pt 29 chiftele mici – Ingrediente:
- 400g carne tocata amestec porc si vita
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa mica
- 3 catei de usturoi mici
- 100g sfecla cruda
- 1 ou
- 3-4 lg pesmet (pestmet fara gluten in caz de introleranta la gluten)
- 1 lgt de bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
- Condimente: 1 lgt marar uscat, 1 lgt cimbru uscat, 2 lgt rase de boia dulce, 1 lgt boabe de mustar rasnite, 1/2 lgt chimen.
Cum am procedat:
- Amestecati bine toate ingredientele si dati forma chiftelelor. Eu le prefer mai mici.
- La Ninja: preincalziti aparatul pe functia “bake” 195 grade, cam 3 min. Asezati chiftelele in cosul de air fry, acoperit cu hartie de copt (le-am facut in 2 ture pt ca nu au incaput toate) Le-am copt 15 min, dupa care le-am intors si le-am mai copt inca 5 min.
- La cuptor: preincalziti cuptorul la 200 grade Asezati chiftelele in tava pe hartie de copt. Coaceti-le pana devin rumene deasupra, le intoarceti si le mai coaceti inca vreo cateva min, pana se rumenesc si pe cealalta parte.”
No Comments