Legume și leguminoase

Chifteluțe pufoase cu legume

martie 3, 2022

Am lucrat de acasa, am zis ca macar cina sa o pregatesc ca sa nu mai stau de oale si cratiti cand vine copilul de la scoala. Ultimele saptamani, munca, oale, cratiti, munca…Si pentru ca a venit primavara si in Luxemburg, am profitat si am iesit cu bicicletele. ❤️

Ingrediente:

  • 300 gr legume tocate marunt, crude: eu am folosit brocoli, conopida si ceapa rosie
  • 1 catel usturoi ras
  • 1 lgita curry (optional, se poate omite)
  • 100 ml apa
  • 125 gr faina tip 550
  • 1/2 pachetel de praf de copt BIO

Sos

  • 2 rosii rase
  • 1/2 mango micut
  • 1 catel usturoi ras

Cum am procedat:

  • am amestecat legumele impreuna cu restul ingredientelor si, cu mainile usor umede, am format chiftelutele pe care le-am asezat in tava, pe o foaie de copt
  • am copt chiftelutele timp de 25′ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos
  • apoi, am pregatit sosul: am pus rosiile rase impreuna cu mango si usturoiul maruntite in chopper
  • am asezat chiftelute in sos, in tigaie, pe foc mic, cu capac, si am gatit vreo 10′, cat sa se ingroase sosul; am avut grija ca chiftelutele sa fie acoperite de sos
  • noi am servit cu un amestec de orez si quinoa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.