Nu prea am mare success cu aceasta conopida, desi am incercat de mai multe ori. Ba miroase, ba e prea alba, ba nu e verde (apropo de asemanarea cu broccoli) si tot asa…
Asta nu ma descurajeaza, incerc si incerc, trebuie sa reusesc sa ii fac pe amandoi (copil si sot) sa o placa! Nu de alta, dar eu as manca si conopida cu aer…La cina, am incercat o supa crema de conopida pe care am deghizat-o in galben, numa-numa copilul nu o va recunoaste! Si ce sa vezi? A cerut si a doua portie…
Ingrediente:
- 200 gr conopida
- 1 morcov
- 1 catel usturoi
- 1 cartof alb
- 1 varf lingurita turmeric
- 150 ml lapte de cocos
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 4 creveti decorticati BIO
- 2 fire cepsoara
- 2 rosii cherry
Cum am procedat:
- am pus legumele la fiert in apa cat sa le acopere
- dupa ce sunt suficient de gatite/moi, am scurs apa, am adaugat laptele si am blenduit pana la textura de crema
- am pus supa din nou in tigaie, pe foc mediu, am adaugat uleiul si turmericul si am mai gatit inca 2-3′, cat sa se imbine gusturile
- separat, am pregatit crevetii bine curatati si spalati, pe o foaie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15′
- am servit supa alaturi de creveti, cepsoara si rosiile tocate
*Puteti pastra o parte supa/apa in care au fiert legumele, in functie de cat de lichida doriti supa sau, in functie de gust, puteti complete cu lapte
*Crevetii se pot inlocui cu peste sau ou (la cina) sau cu pui (pranz)
Pofta buna!
2 Comments
Buna. Cu ce se poate inlocui laptele de cocos?
Buna, un alt lapte.