Invitații noștri de astăzi de la Two hungry little brothers, vă propun o ruladă de pui cu păstârnac pai. Mai multe rețete de la ei găsiți pe facebook () și pe instagram (aici).
„De regula pranzul nostru consta intr-o ciorba de carne si legume sau ceva friptura trantita la cuptor cu ceva legume gatite impreuna cu friptura sau rapid la tigaie. Insa uneori simtim nevoie de ceva mai special. Iar o propunere de pranz mai special este o rulada de pui, umpluta cu orice ne place.
Azi va propun una umpluta cu ceapa si ardei copt.
Ingrediente:
- 1 piept pui
- 2 ardei kapia copti si curatati
- 1/2 ceapa rosie
- Cimbru
- Usturoi
Mod de preparare
- Se feliaza un piept de pui in 2 fara a-l taia de tot (lasand capatul astfel incat cele 2 felii sa fie prinse) si se bate cu ciocanul de carne.
- Se amesteca ceapa tocata cu ardeiul maruntit si condimentele, se intinde acest amestec peste pieptul de pui, se ruleaza si se infasoara bine in hartie de copt umezita si stoarsa.
- Se da la cuptor la 180 grade cam 40 min
♣ Ca si garnitura sugerez o portie de pastarnac pai si o salata de cruditati
- Pastarnacul se curata si se taie betisoare.
- Se fierbe al dente si se lasa la scurs
- Se amesteca cu usturoi pudra, putina boia dulce si putin turmeric (si ce alte condimente va mai plac).
- Ii dati la cuptor 5 min la 220 grade, dupa aceea ii stropiti cu un ulei presat la rece si ii mai rumeniti inca vreo 5-7 min tot la 220 grade (sau pana sunt aurii).”
No Comments