Voiam un pranz gustos, dar care sa nu necesite prea multa pregatire, iar salvarea a venit de la puiul coquelet. Delicios a fost, atat de bun, fraged, s-a topit instant, fara prea multe comentarii. Iar sotul meu, un maaaare degustator de carne, s-a declarat satisfacut, asa ca…a spalat vasele 😂.
Ingrediente:
- 1 pui coquelet cca 800gr
- 200 ml lapte de cocos
- 1 lg boabe mustar
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 lg amidon de porumb BIO, nemodificat
- 2 catei usturoi
- 2 lgite sirop de curmale
- 1 foaie de dafin
- 1 praf de sare (2 ani+)
Cum am procedat:
- am spalat si curatat bine puiul, dupa care l-am asezat intr-un vas de cuptor cu capac
- am maruntit boabele de mustar intr-un mojar, am amestecat cu laptele, siropul, zeama de lamaie, usturoiul trecut prin presa, sarea (dupa 2 ani) si amidonul
- am turnat sosul peste pui, am adaugat si frunza de dafin si am copt cu capac, in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 1h, caldura jos
- dupa 1h, am luat capacul, am schimbat pe functia grill si am mai gatit inca 15’
- am servit cu legume la cuptor (cartofi, morcovi, praz)
Pofta buna!
No Comments