Carne, pește sau fructe de mare

Pui coquelet în sos de muștar

noiembrie 1, 2020

Voiam un pranz gustos, dar care sa nu necesite prea multa pregatire, iar salvarea a venit de la puiul coquelet. Delicios a fost, atat de bun, fraged, s-a topit instant, fara prea multe comentarii. Iar sotul meu, un maaaare degustator de carne, s-a declarat satisfacut, asa ca…a spalat vasele 😂.

Ingrediente:

  • 1 pui coquelet cca 800gr
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 lg boabe mustar
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg amidon de porumb BIO, nemodificat
  • 2 catei usturoi
  • 2 lgite sirop de curmale
  • 1 foaie de dafin
  • 1 praf de sare (2 ani+)

Cum am procedat:

  • am spalat si curatat bine puiul, dupa care l-am asezat intr-un vas de cuptor cu capac
  • am maruntit boabele de mustar intr-un mojar, am amestecat cu laptele, siropul, zeama de lamaie, usturoiul trecut prin presa, sarea (dupa 2 ani) si amidonul
  • am turnat sosul peste pui, am adaugat si frunza de dafin si am copt cu capac, in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 1h, caldura jos
  • dupa 1h, am luat capacul, am schimbat pe functia grill si am mai gatit inca 15’
  • am servit cu legume la cuptor (cartofi, morcovi, praz)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.