Cookies “back to school” cu gem de caise, #faraou si #faralactate (merg facuti cu ulei – ca in reteta originala a d-nei Edith Francu – sau cu unt; eu am facut cu margarina Alsan).
La noi, jumatate au disparut cat am dormit eu cu Mara 😡….ii puteti pregati impreuna cu cei mici, Mara a fost incantata de aluat si a pregatit un monstrulet.
Ingrediente:
- 320 gr faina grau spelt 630
- 200 gr gem de caise (merge orice gem fara zahar, dar culoarea va depinde de gem)
- 85 gr Margarina Alsan topita (sau ulei sau unt)
- 1 lgita praf de copt BIO
- O lgita coaja de portocala BIO
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele cu ajutorul robotului; a rezultat un aluat putin lipicios, moale, dar maleabil, depinde si de textura gemului, in fct de aceasta, poate fi nevoie de 1-2 lg de faina in plus sau in minus; puneti 3/4 din cantitatea de faina, adaugand restul in fct de necesitate
- am format bile pe care le-am aplatizat cu podul palmei
- am copt timp de 15-17’, in fct de marimea biscuitilor, 180gr, caldura sus-jos
- eu am obtinut 30 biscuiti + 1 monstru 😂
Pofta buna!
No Comments