Kidscuiți

Biscuiți cu gem de caise

februarie 26, 2022

Cookies “back to school” cu gem de caise, #faraou si #faralactate (merg facuti cu ulei – ca in reteta originala a d-nei Edith Francu – sau cu unt; eu am facut cu margarina Alsan).
La noi, jumatate au disparut cat am dormit eu cu Mara 😡….ii puteti pregati impreuna cu cei mici, Mara a fost incantata de aluat si a pregatit un monstrulet.

Ingrediente:

  • 320 gr faina grau spelt 630
  • 200 gr gem de caise (merge orice gem fara zahar, dar culoarea va depinde de gem)
  • 85 gr Margarina Alsan topita (sau ulei sau unt)
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • O lgita coaja de portocala BIO

Cum am procedat:

  • am amestecat ingredientele cu ajutorul robotului; a rezultat un aluat putin lipicios, moale, dar maleabil, depinde si de textura gemului, in fct de aceasta, poate fi nevoie de 1-2 lg de faina in plus sau in minus; puneti 3/4 din cantitatea de faina, adaugand restul in fct de necesitate
  • am format bile pe care le-am aplatizat cu podul palmei
  • am copt timp de 15-17’, in fct de marimea biscuitilor, 180gr, caldura sus-jos
  • eu am obtinut 30 biscuiti + 1 monstru 😂

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.