Navigand precum o barca in deriva pe Instagram, am descoperit o pagina super faina, mai ales daca aveti un airfryer, “feelgoodfoodie”. Multe idei rapide si usurele, iar asta mi-a atras atentia, snacksuri din paste. Daaaaa, cu ce topping va doriti, rapide, fix de acolo de unde trebuie. Eu am folosit fundite, dar puteti folosi ce tip de paste aveti in casa, ce topping va doriti.
Ingrediente:
- 1 ceasca de paste (cu sau fara gluten)
- 2 lg parmezan din caju (sau normal)
- 1 lg fulgi de ceapa
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lg condimente preferate (am folosit za’atar)
- 2 lg ulei de masline
Cum am procedat:
- prima data, am fiert pastele conform instructiunilor, le-am scurs si spalat cu apa rece
- am preincalzit air-fryerul la 200 grade timp de 3’
- am asezat pastele in airfryer timp de 5’ si am copt
- intre timp, am pregatit un sos din za’atar, ulei de masline, fulgi de ceapa, zeama de lamaie, parmezan si am stropit bine pastele
- am copt in continuare inca 5-6’ la aceeasi temperatura
- servim snacks-urile cu iaurt grecesc si rosii
- in varianta de cuptor, 15’, 200 grade, caldura sus jos; condimentele adaugate cu maxim 6-7’ inainte de final pentru ca uleiul sa nu atinga punctul de ardere
Pofta buna!
No Comments