Fursecurile daneze sunt printre cele mai fine fursecuri mancate vreodata. Bineinteles, reteta originala nu o stie nimeni, este secreta, dar, de-a lungul timpului, s-au experimentat numeroase retete care se apropie mai mult sau mai putin de cea originala.
Nu voi pretinde ca reteta mea e apropiata sau ca e cea mai buna, dar e o reteta care merge si la copilasii mai micuti, dar si la dragii lor parinti. Sunt niste biscuiti fragezi, foarte putin sfaramiciosi, dar care au avut succes la noi in casa.
Ingrediente:
- 100 gr faina tip 650
- 30 gr faina de malai (incercati sa o rasniti inainte daca este grosier rasnita) – puteti inlocui cu faina de migdale
- 60 gr unt moale, la temperatura camerei
- 40 gr unt de arahide (dar merge orice alt unt de nuci/oleaginoase)
- 2 curmale facute piure
- 1-2 linguri de lapte vegetal sau animal, in functie de consistenta compozitiei
- 1/2 lingurita pudra de vanilie
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 175 grade (il preincalziti cu 10-15′ inainte de a introduce tava in cuptor) si am pregatit tava tapetata cu o foaie de copt
- am amestecat cele doua tipuri de faina cu pudra de vanilie, iar separat am mixat unturile cu piureul din cele doua curmale pana cand am obtinut o crema pufoasa
- cu ajutorul mixerului, am incorporat treptat faina in amestecul de unt, iar la final, am adaugat si cele doua linguri de lapte
- am introdus aluatul 10′ la rece, astfel incat fursecurile isi pastreaza mai bine forma data de pos
- dupa cele 10′, am incarcat posul, am format biscuitii in tava pregatita si am copt aproximativ 20′ sau pana cand marginile devin aurii, in functie de cuptor, poate fi mai putin cu 1-2′ – recunosc, etapa aceasta a fost realizata de tatic, eu sunt in mega dezastru cand e vorba de folosit pos-ul
- am lasat fursecurile 5′ in tava scoasa din cuptor pentru a se racori si intari putin, dupa care, cu grija, sunt destul de fragili, i-am transferat pentru racirea completa pe o alta suprafata
Ideal, se servesc a doua zi.
Pofta buna!
No Comments