Patiserie

Mini-pretzel

februarie 13, 2022

Hai la covrigi calzi, hai la covrigi calzi?! Si covrigii? Sunt mai mici, mai timizi, dar la fel de buni, cu coaja crocanta si miez pufos.

Ingrediente:

  • 250-270 gr faina tip 550
  • 180 ml apa calduta 
  • 4 gr drojdie deshidratata (bio)
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 praf de sare (2ani+)
  • 2 l apa
  • 11 gr bicarbonat
  • Seminte de susan

Cum am procedat:

  • am pus apa calduta impreuna cu drojdia si o lgita de miere (1an+) in loc caldut si am lasat 15’ sa se activeze drojdia
  • am amestecat faina impreuna cu sarea, am adaugat apa cu drojdia si uleiul si am framantat cu ajutorul robotului timp de 5-7’, pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii bolului
  • am lasat aluatul intr-un vas acoperit la dospit peste noapte, in frigider
  • a doua zi, l-am scos din frigider si l-am mai lasat inca 30’ la temperatura camerei
  • am format din aluat 3 corzi pe care le-am taiat cu un cutit ascutit in bucatele de 2-3 cm. Le-am lasat 10’ pe blat sa se aseze glutenul
  • am pus apa la fiert impreuna cu bicarbonatul si am preincalzit cuptorul la 200 gr, ventilatie, pregatind deja tava tapetata cu foaie de copt
  • am pus cate 6-7 bucatele de covrig in apa care fierbe si le-am lasat max. 15 sec, le-am scos si asezat in tava
  • am adaugat semintele de susan si am copt timp de 15’
  • noi am servit cu un sos din iaurt grecesc si sos de mustar cu miere (Delhaize/MegaImage) si legume crude
  • restul ramas, a fost pastrat in punga de hartie

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.