Hai la covrigi calzi, hai la covrigi calzi?! Si covrigii? Sunt mai mici, mai timizi, dar la fel de buni, cu coaja crocanta si miez pufos.
Ingrediente:
- 250-270 gr faina tip 550
- 180 ml apa calduta
- 4 gr drojdie deshidratata (bio)
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 1 praf de sare (2ani+)
- 2 l apa
- 11 gr bicarbonat
- Seminte de susan
Cum am procedat:
- am pus apa calduta impreuna cu drojdia si o lgita de miere (1an+) in loc caldut si am lasat 15’ sa se activeze drojdia
- am amestecat faina impreuna cu sarea, am adaugat apa cu drojdia si uleiul si am framantat cu ajutorul robotului timp de 5-7’, pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii bolului
- am lasat aluatul intr-un vas acoperit la dospit peste noapte, in frigider
- a doua zi, l-am scos din frigider si l-am mai lasat inca 30’ la temperatura camerei
- am format din aluat 3 corzi pe care le-am taiat cu un cutit ascutit in bucatele de 2-3 cm. Le-am lasat 10’ pe blat sa se aseze glutenul
- am pus apa la fiert impreuna cu bicarbonatul si am preincalzit cuptorul la 200 gr, ventilatie, pregatind deja tava tapetata cu foaie de copt
- am pus cate 6-7 bucatele de covrig in apa care fierbe si le-am lasat max. 15 sec, le-am scos si asezat in tava
- am adaugat semintele de susan si am copt timp de 15’
- noi am servit cu un sos din iaurt grecesc si sos de mustar cu miere (Delhaize/MegaImage) si legume crude
- restul ramas, a fost pastrat in punga de hartie
Pofta buna!
No Comments