Uneori, mai avem nevoie si de ceva care sa ne gadile papilele gustative, sa ne bucure simturile. Ei bine, la noi au fost acest trufe. Caramelul Simonei s-a dat de doua ori peste cap, s-a combinat cu pudra de roscove si cacao (5ani+) si a devenit trufe delicioase.
Ingrediente:
- caramel, reteta aici
- 3-4 lg pudra de roscove + extra pentru pudrat (eu am folosit combinatie de roscove si cacao, Mara are 5ani+) – cantitatea depinde de cat de lichid este caramelul, eu l-am tinut pe foc pana cand a fost ca o crema foarte groasa si lucioasa, cca 5′, ca in reteta originala (cca 50-60g)
Cum am procedat:
- dupa ce am pregatit caramelul, am adaugat pudra de roscove si cacao si am amestecat bine; am obtinut un aluat modelabil, ca o plastilina moale; – puneti cate o lingura pe rand pana cand obtineti aluatul descris mai devreme
- am asezat aluatul intr-o forma micuta patrata tapetata cu o folie si am nivelat, dupa care am bagat la frigider cca 2h
- dupa, am scos trufele, le-am portionat si am pudrat cu pudra de roscove
- am pastrat la frigider inca vreo 3-4zile, mai mult nu au rezistat
Pofta buna!
No Comments