Dulcegării

Trufe “caramel”

februarie 9, 2022

Uneori, mai avem nevoie si de ceva care sa ne gadile papilele gustative, sa ne bucure simturile. Ei bine, la noi au fost acest trufe. Caramelul Simonei s-a dat de doua ori peste cap, s-a combinat cu pudra de roscove si cacao (5ani+) si a devenit trufe delicioase.

Ingrediente:

  • caramel, reteta aici
  • 3-4 lg pudra de roscove + extra pentru pudrat (eu am folosit combinatie de roscove si cacao, Mara are 5ani+) – cantitatea depinde de cat de lichid este caramelul, eu l-am tinut pe foc pana cand a fost ca o crema foarte groasa si lucioasa, cca 5′, ca in reteta originala (cca 50-60g)

Cum am procedat:

  • dupa ce am pregatit caramelul, am adaugat pudra de roscove si cacao si am amestecat bine; am obtinut un aluat modelabil, ca o plastilina moale; – puneti cate o lingura pe rand pana cand obtineti aluatul descris mai devreme
  • am asezat aluatul intr-o forma micuta patrata tapetata cu o folie si am nivelat, dupa care am bagat la frigider cca 2h
  • dupa, am scos trufele, le-am portionat si am pudrat cu pudra de roscove
  • am pastrat la frigider inca vreo 3-4zile, mai mult nu au rezistat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.