Cand treci de 36 de ani, varsta nu mai inseamna nimic. E doar un numar, o cifra ca toate celelalte. Inveti sa traiesti, sa simti, sa apreciezi ce ai si sa te bucuri de fiecare zi fara sa te uiti in buletin. E important sa te simti bine in pielea ta, cu parul tau, cu ce ai realizat, cu familia, cu prietenii tai. Asta e un lucru bun la orice varsta, de altfel. Iar experienta de viata, priceless!
Daca ma trezeste cineva la miezul noptii ca sa ma intrebe cati ani am, imi trebuie cateva minute sa fac un calcul. Bine ca nu ma trezeste nimeni sa ma intrebe asta… 🙂
Ingrediente:
Blat
- 3 ouă mari (la temperatura camerei)
- 60 g de miere BIO certificata (1an+) (sau sirop de curmale)
- 1 lgita bicarbonat de sodiu
- 150 g de faina grau spelt 650
Sirop: 100 ml suc de mere sau 100 ml apa +1 lg sirop de curmale
Crema
- 400 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 200 ml lapte condensat neindulcit
- 1 lgita agar-agar
- 4 lg miere bio certificata (1an+) (sau sirop de curmale)
Extra: nuci, fructe
Cum am procedat:
- am pus ouale in vasul mixerului si am mixat pana cand au devenit spuma si si-au triplat volumul
- intre timp am pus mierea intr-o tigaie impreuna cu bicarbonatul si am fiert amestecul pana cand devine maroniu, 2-3’
- am luat tigaia de pe foc si am adaugat cate o lingura din miere in amestecul de ou, viteza maxima
- am adaugat si faina treptat, amestecand usor, cu o spatula; am obtinut un aluat aerat, cremos, pufos
- am turnat aluatul in forma de tort si am copt timp de 40’ la temperatura de 160gr, caldura sus-jos
- pentru crema, am mixat frisca pana cand am obtinut o crema sanatoasa si batoasa
- am pus pe foc laptele condensat impreuna cu mierea si agarul si am gatit pana cand crema s-a ingrosat; am dat deoparte si am lasat sa se raceasca 10′
- dupa ce s-a racit, am incorporat crema din lapte condensat in frisca, folosind malaxorul, adaugat cate 1-2 linguri, fara sa opresc paleta
- dupa racirea blatului, l-am taiat in doua; am insiropat primul blat, am adaugat jumatate din crema, apoi am asezat a al doilea blat pe care l-am insiropat-o cu restul de suc de mere
- am imbracat tortul in crema ramasa si l-am decorat cu fructe
Pofta buna!
No Comments