Dulcegării

Brioșe cu smochineeee

septembrie 29, 2020

Chef de toamna pana si-n brioșe! Si cum niște smochine își așteptau resemnate rândul, am hotărât sa pun capăt așteptării si sa le împlinesc destinul! Asa ca, doua au fost invitate in niște brioșe inventate pe loc (Slava Domnului ca au si iesit!) in timp ce alte doua au dezmierdat o tarta cu brânzeturi. Mniooom!

Partea buna la minunatele de mai jos este ca le puteți face cu ce fructe doriți! Cu niște bucatele de gutuie coapte, cu mar, struguri, prune, chiar si cu dovleac! A, da! Si se fac pregătesc extrem de rapid! 5’ pe ceas! Așadar, le încadram cu succes in categoria #paparaid, dar si in #pachetelcusufletel! Ieeeei!!!

Ingrediente:

  • 100 gr faina 550
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • coaja de portocala BIO, spălată in apa cu bicarbonat de sodiu sau 1 picătura ulei de portocala
  • o lingura pasta de curmale/miere certificata (1+)
  • un praf de vanilie
  • Opțional – un praf de Scorțișoara Ceylon
  • optional: bucatele de nuci (3+)
  • o lingurița rasa praf de copt BIO

Cum am procedat:

  • am topit untul si l-am lăsat la răcit. Am mixat oul împreuna cu pasta de curmale, am adăugat untul topit si laptele. Am amestecat făina cu praful de copt, vanilia si scortisoara si le-am adăugat peste “lichide”. Deasupra am asezat bucatelele de smochine. Si le-am invitat in cuptorul preîncălzit la 180*/25’.
  • pufoase, aerate si extrem de apreciate! O sa le repet cu siguranța, in diverse combinații!
  • Iar dacă va sta gândul la tarta de care va scriam mai sus, nu este alta decât binecunoscuta tarta cu brânza, dar cu smochine deasupra. Si da, cu crusta din făina integrala, după cum se observa. Rețeta o găsiți aici.

Sa avem copilași sănătoși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.