Legume și leguminoase

Tocănița înfrigurată

noiembrie 17, 2021

Frig, frig, dom’le! Nu prefer vara, dar nu prefer nici frigul. Bine, prefer frigul frigului combinat cu ploaie. Sau si mai rau, cu ploaie si vant, cum de obicei e in Luxemburg. Acum e doar frig, deocamdata, iar mancarica asta merge bine tare ca sa ne mai incalzeasca sufletele putin.

Ingrediente: (4-5 portii)

  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 2 cepe mari
  • 4 catei usturoi
  • 1 kg cartofi cu coaja rosie (fermi)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lg pasta de rosii fara sare
  • 350 gr pasata de rosii
  • 1 ardei copt
  • 800 ml apa
  • 1 lgita boia dulce
  • 1/2 lgita chimion

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si am inabusit-o in putina apa si lg de ulei
  • am adaugat usturoiul ras si am gatit inca 1-2 minute, apoi boiaua si chimionul
  • am adaugat ardeiul rosu taiat cubulete si ardeiul copt tocat marunt si am lasat la foc mediu 4-5′ sa se inmoaie
  • a venit randul cartofilor taiati cuburi, apoi am adaugat pasta de rosii si pasata de rosii, dupa care apa
  • am lasat mancare pe foc mic-mediu sa se gateasca, amestecand din cand in cand, pana cand a scazut lichidul si cartofii au fost gatiti
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.