Frig, frig, dom’le! Nu prefer vara, dar nu prefer nici frigul. Bine, prefer frigul frigului combinat cu ploaie. Sau si mai rau, cu ploaie si vant, cum de obicei e in Luxemburg. Acum e doar frig, deocamdata, iar mancarica asta merge bine tare ca sa ne mai incalzeasca sufletele putin.
Ingrediente: (4-5 portii)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 2 cepe mari
- 4 catei usturoi
- 1 kg cartofi cu coaja rosie (fermi)
- 1 ardei gras rosu
- 1 lg pasta de rosii fara sare
- 350 gr pasata de rosii
- 1 ardei copt
- 800 ml apa
- 1 lgita boia dulce
- 1/2 lgita chimion
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si am inabusit-o in putina apa si lg de ulei
- am adaugat usturoiul ras si am gatit inca 1-2 minute, apoi boiaua si chimionul
- am adaugat ardeiul rosu taiat cubulete si ardeiul copt tocat marunt si am lasat la foc mediu 4-5′ sa se inmoaie
- a venit randul cartofilor taiati cuburi, apoi am adaugat pasta de rosii si pasata de rosii, dupa care apa
- am lasat mancare pe foc mic-mediu sa se gateasca, amestecand din cand in cand, pana cand a scazut lichidul si cartofii au fost gatiti
- am servit cu patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments