Supe și ciorbe

Supă cremă de legume cu linte

februarie 2, 2022

Supele se fac usor, nu sunt pretentioase, “arunci” in ele ce ramane prin frigider, legume incepute, ramase de pe la alte mancaruri. In plus, nutritive si gustoase. Noi ne-am indragostit de supa de rosii coapte si linte.

Ingrediente:

  • 400 gr rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceasca de linte hidratata 2h
  • 1/2 lgita chimen pudra
  • 1 lgita oregano
  • 2-3 lg smantana de cocos

Cum am procedat:

  • am pus rosiile, ceapa taiata in doua, ardeiul taiat in doua, fara seminte, si usturoiul in coaja la copt, 45’ la 200 gr, caldura sus jos
  • lintea am fiert-o cca 17’
  • dupa, am pus ingredientele intr-un blender (usturoiul l-am scos din coaja 🙈) si am pasat
  • am pus din nou supa pe foc si am gatit 3-4’ cat sa dea intr-un clocot
  • am servit cu smantana de cocos si crutoane

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Alexandra februarie 8, 2022 at 12:30 pm

    Hello. Doar 2 h se hidrateaza lintea? Nu ar trebui mai mult?

    • Reply Sorina februarie 9, 2022 at 9:32 am

      Buna! Se hidrateaza minim 2h, o poti hidrata si mai mult, la mine timpul a fost limitat, dar 2h e suficient.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.