Se pare ca supele revin printre preferintele fiicei mele. A vrut supa verde, a primit supa verde, a vrut supa maro, maro am facut. Ce ma fac daca vrea supa curcubeu? Acolo va fi o problema mare. Si…ii place si ei sa gateasca. Supa de ciuperci a fost gatita cu ajutor din partea ei. Nu stiu de ce, dar presimt ca voi fi curand servita. 😃
Ingrediente: (2 portii)
- 1/2 ceapa alba
- 4 – 5 catei usturoi
- 1/2 cartof dulce
- 400 gr ciuperci mix
- 150 gr smantana cocos (partea solida de la o cutie se cocos tinuta la frigider) (sau smantana lichida fara caraghenan)
- 3 lg ulei de rapita presat la rece
- 1 lg amidon din porumb nemodificat genetic (sau faina 650)
- patrunjel si crutoane pentru servit
Cum am procedat:
- am tocat legumele in chopper si le-am inabusit in apa si uleiul de masline
- am adaugat cca 300 ml de apa si am gatit totul aprox 15-17’
- am amestecat amidonul cu smantana si am adaugat peste supa, am lasat inca 5’ sa fiarba totul la foc mic
- am luat de pe foc si, cu un blender, am pasat supa
- am servit cu crutoane si patrunjel proaspat
Pofta buna!
No Comments