Mereu când primesc carne de la ai mei îmi spun „ e de găină”, „e de pui”, „e de cocoș”. Clar făceam diferența între găină și pui la modul de gătire, dar care era treaba cu cocoșul? Ei bine, mi-am dat seama între timp că trebuie să îl gătesc mai mult – asta era diferența.
Ingrediente pentru toată familia:
- o pulpă, spatele și o aripă de cocoș – puteți să folosiți și varianta lui feminină
- 4 morcovi mari
- 1 țelină (aceea mică aromată)
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3 pumni mari de paste făinoase (pot să fie fără gluten/fără ou etc în funcție de toleranță)
- câteva boabe de piper
- verdeață (eu am folosit pătrunjel verde proaspăt tocat)
- pentru cei mari sare
Cum am procedat:
- La Ninja Foodi: am pus bucățile mari de carne în aparat împreună cu legumele întregi (decojite, evident) și boabele de piper. Eu am folosit 3,5 litrii de apă. Am gătit sub presiune timp de 40 de minute și am depresurizat natural (lent).
- Pe aragaz/plită: am pus bucățile mari de carne în cratiță împreună cu legumele întregi, apă și piper. Am fiert la foc mic 3 ore.
- Separat, în ambele moduri de gătire, am fiert pastele făinoase conform instrucțiunilor de pe ambalaj și ulterior le-am clătit sub jet de apă – eu nu păstrez pastele în supă ci le țin într-o caserolă separat. Le combin strict atunci când mâncăm, direct în farfurie
- Am pus pastele în farfurie, am tăiat câteva bucăți de morcov și carne, am pus deasupra supă clară (mie îmi place să o strecor, dar este opțional acest pas) și am presărat deasupra pătrunjel proaspăt tocat
- Din restul legumelor din supă fac de obicei o salată boeuf (aici)
No Comments