Carne, pește sau fructe de mare

Paste cu chifteluțe din pește cu spanac

februarie 2, 2022

Paste de toate culorile, marimile si formele. Paste si iar paste. Pizza, nu. Dar paaaaste! Radeam cu niste mamici, ar manca paste si cu smantana din coaja de copac. Macar sunt usor de combinat, astfel incat nu imi dau batai de cap mesele ei. Paste sa fie! Bine, chiftelele din poza le-am mancat eu…ea a atins cu buzele una. 😂

Ingrediente:

Chiftelute

  • 300 gr peste (aici, biban)
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • 1 mana buna de spanac
  • 1 ou mic
  • pesmet cat sa lege amestecul
  • un praf de sare (2ani+)

Paste si sos

  • 1 ceasca de paste
  • 4-5 lg suc de rosii
  • 1 lg ulei de masline
  • putin busuioc/oregano uscat

Cum am procedat:

  • intr-un chopper, am maruntit pestele, spanacul, usturoiul si ceapa
  • am adauga oul, praful de sare si pesmetul si am amestecat
  • am format chiftelutele pe care le-am asezat pe hartie de copt in tava si le-am copt in cuptorul preincalzit la 190 gr, timp de 20’
  • intre timp, am fiert pastele si le-am scurs de apa
  • am pus sosul de rosii in tigaie, condimentele, uleiul, 2-3 lg apa de la paste si chiftelutele coapte si am gatit pe foc 3-4’
  • am adaugat pastele si am omogenizat

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maria aprilie 5, 2022 at 6:37 pm

    buna, bibanul a fost gatit inainte sau l-ai pus crud in amestecul pentru chiftele?

    • Reply Sorina aprilie 10, 2022 at 6:26 am

      Buna, crud.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.