Este weekend si weekendurile merita sarbatorite. A trecut 1 Mai, dar ce, 1 Mai poate fi in orice alta zi…important e sa fie! Si cum altfel, decat cu mititei?
Si nu, nu-s doar pentru bebelusi sau copilasii mici, ci pentru intreaga familie. Pregatiti in casa, sunteti siguri de ingrediente, alese de voi, fara grija aditivilor sau a altor ingrediente ascunse. Eu am folosit reteta d-nei Laura Laurentiu, cu putine modificari, ca sa ii pot oferi si copilei in cazul in care ar fi dorit sa manance.
Ingrediente:
- 400 gr carne de vita (pulpa, tocata in casa)
- 200 gr carne de porc (eu am folosit pulpa, tocata in casa)
- 120 gr apa rece (am pus cateva cuburi de apa inghetate)
- 2 catei usturoi rasi
- 1/2 lgita bicarbonat
- 1 lgita cimbru uscat
- 1/2 lgita ienihabar pudra
- 1/2 lgita boia dulce
- 1 praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- prima data am tocat carnea de mici, am adaugat condimentele
- eu am folosit malaxorul si am amestecat cu el carnea, adaugata apa in 3 transe, mixand de fiecare data pana cand apa este bine absorbita, in totalitate
- la final, am adaugat bicarbonatul si am continuat mixarea inca 3-4’ pana cand amestecul ramane agatat de lingura
- am lasat amestecul la rece peste noapte (minim 3-4h)
- a doua zi, cu mainile usor umezite, am format mititeii, incercand sa ii formez cat mai egal.
- eu i-am pregatit in Ninja, pe grill, 12 minute.
- in cuptor, cuptorul bine preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos, timp de 20-25’, e bine sa verificati dupa 18-20’, cuptoarele sunt diferite
- noi i-am servit cu piure de conopida si sos de mustar (2ani+)
Pofta buna!
No Comments