A aparut pe lume pentru ca nu aveam paine. Si dintr-o pofta de paine buna cu miros de Italie insorita…ca, deh, cand ploua mai bine de juma’ din an, visezi la soare…
Ingrediente:
- 450 gr faina grau 650/550 (all purpose)
- Un praf de sare (2ani+)
- 400 ml apa calduta
- 25 gr drojdie proaspata
- 2 lg ulei de masline
- 1 lg oregano/cimbru uscate
- masline verzi fara samburi
Cum am procedat:
- am pus faina in bol si sarea si am facut o adancitura in centru
- am incalzit apa putin si am amestecat cu drojdia proaspata
- am turnat amestecul in groapa formata si am lasat 10-12’ sa se activeze drojdia
- am adaugat uleiul de maslie si condimentele uscate
- am framantat (amestecat cu o lingura, de fapt) si am lasat la dospit; e un aluat moale, se amesteca usor cu lingura, nu e nevoie de mana
- dupa dospit, am asezat aluatul in tava de copt, l-am impuns cu degetele pe suprafata, am adaugat maslinele si am copt 25’ la 180 gr
Pofta buna!
No Comments