Patiserie

Focaccia cu masline

februarie 2, 2022

A aparut pe lume pentru ca nu aveam paine. Si dintr-o pofta de paine buna cu miros de Italie insorita…ca, deh, cand ploua mai bine de juma’ din an, visezi la soare…

Ingrediente:

  • 450 gr faina grau 650/550 (all purpose)
  • Un praf de sare (2ani+)
  • 400 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg oregano/cimbru uscate
  • masline verzi fara samburi

Cum am procedat:

  • am pus faina in bol si sarea si am facut o adancitura in centru
  • am incalzit apa putin si am amestecat cu drojdia proaspata
  • am turnat amestecul in groapa formata si am lasat 10-12’ sa se activeze drojdia
  • am adaugat uleiul de maslie si condimentele uscate
  • am framantat (amestecat cu o lingura, de fapt) si am lasat la dospit; e un aluat moale, se amesteca usor cu lingura, nu e nevoie de mana
  • dupa dospit, am asezat aluatul in tava de copt, l-am impuns cu degetele pe suprafata, am adaugat maslinele si am copt 25’ la 180 gr

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.