Dulcegării

Brioșă gigant rapidă

ianuarie 24, 2022

Iar cand lunea vine, imi vine sa rup haina de pe mine…era un cantec, nu era despre ziua de luni, dar fix asta imi vine sa fac eu lunea dimineata. Abia imi tarasc picioarele, dar…parca ce?! Am scapare? Asa ca, ma spal cu apa rece pe fata si fac ce am de facut… 🙁

Ingrediente:

  • 150 gr iaurt grecesc (eu am folosit de cocos)
  • 1 ou
  • 50 gr lapte de cocos
  • 20 gr Dulcisor Sweeteria (3ani+) sau 4 lg miere bio certificata (1an+)
  • 20 gr ulei de rapita extravirgin
  • 200 gr faina grau 550
  • Un praf sare (2ani+)
  • 10 gr praf de copt bio
  • 1/2 lgita vanilie pudra
  • eu am adaugat la final si cativa banuti de ciocolata alba de la Sweeteria (pentru copilasii mai mari, 5ani+) si visine liofilizate

Cum am procedat:

  • am amestecat iaurtul cu oul, laptele, mierea si uleiul
  • am adaugat faina amestecata cu praful de copt, sarea si vanilia si am omogenizat cu o spatula
  • am asezat aluatul (nu curge) intr-o forma de copt
  • am copt timp de 30’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
  • and am scos din cuptor, am adaugat deasupra banutii de ciocolata alba si visinile (optional) 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.