Draguta Paula e atractia copiilor din rafturile supermarketelor. Vacuta e tare simpatica si le tot face cu ochiul prichindeilor atunci cand sunt impreuna cu parintii la cumparaturi. Varianta noastra e una prietenoasa cu cei mici si, de ce nu, placuta de parintilor.
Ingrediente:
- 250 ml lapte (am folosit lapte de cocos, puteti folosi alt lapte vegetal sau lapte animal)
- 1 galbenus
- 2 lg faina de tapioca (sau faina tip 650)
- 1/2 lgita pudra de vanilie
- 1 lgita plina pudra de roscove
- 2 lgite miere bio certificata (1an+)
- 20 gr unt
- 20 gr unt arahide smooth
- 4 nuci caju hidratate si rasnite pentru decor
Cum am procedat:
- am pus laptele pe aragaz, la foc mic
- am adaugat rapid galbenusul batut, dupa care faina amestecata cu pudra de vanilie in ploaie
- am amestecat continuu pana cand laptele s-a ingrosat, cca 10-15’
- am luat de pe foc, am adaugat unturile si mierea si am omogenizat
- am scos 2 linguri de budinca si le-am amestecat bine cu roscova
- am asezat budinca de vanilie in vas, alternand cu cate o jumatate de lingurita de budinca de “ciocolata”
- la final, am ras cate doua nuci caju deasupra si am lasat cca 1.5-2h la rece
Pofta buna!
6 Comments
Buna, de unde luați pudra de vanilie?
Buna, folosesc Alnatura. Nu locuim in Romania, am auzit ca Sonnentor e ok.
Se poate folosi Agar Agar in loc de faina?
Cam cat?
Multumesc!
Buna, cred ca da, aproape o lingurita, nu am incercat, dar banui ca e cam asa. Ar iesi o panna cotta. 😘
Bună. Se poate folosi și faina de cocos sau faina de ovăz?? Mulțumesc!
Buna, in caz ca folosesti faina de cocos, cantitatea ar fi 1/4, iar la ovaz, merge, dar probabil ca textura va fi diferita.