Patiserie

Gnocchi cu spanac

ianuarie 18, 2022

Daca pizza nu ii place, pastele ii plac cel mai mult. Stiu ca se gasesc de cumparat in comert, se gasesc chiar cu ingrediente curate, dar am facut si eu o data. O singura data, atunci cand era Mara mai mica. Nu se fac deloc greu, a fost chiar o experienta relaxanta. Si, bineinteles, asa cum ma asteptam, i-au placut. Ca, deh, paste!

Ingrediente:

Gnocchi

  • 100 gr faina tip 650 (+extra pentru blat)
  • 250 g cartofi albi
  • 50 gr spanac
  • 2 linguri gris
  • 1 ou

Sos

  • 200 gr suc de rosii fara sare
  • 2 lg smantana grasa (33%)
  • 1 lingurita ierburi uscate (cimbru, busuioc, oregano)
  • 1 catel usturoi
  • ½ lingurita turmeric

Cum am procedat:

  • am curatat cartofii de coaja si i-am fiert, dupa care i-am lasat la racit
  • intre timp, am oparit spanacul si l-am pasat cu o furculita
  • dupa ce s-au racit cartofii, i-am ras pe razatoarea mica, am amestecat cu spanacul, am adaugat faina, grisul si oul si am framantat un aluat nelipicios, elastic si omogen
  • am transferat pe blatul de lucru usor infainat si rulat sub forma unui snur cu o grosime de aproximativ 1cm
  • am taiat snurul in bucatele de aproximativ 1.5 cm, cam cat sa incapa de o furculita
  • dupa ce am taiat toti gnocchi, am asezat cate unul pe o furculita si, cu podul palmei, am rostogolit gnocchi inainte si inapoi pe aceasta pentru a le da o forma rotunjita – optional
  • i-am lasat 15’ pe blat sa se usuce, timp in care am pus o oala cu apa pe foc
  • cand apa a inceput sa fiarba, am pus gnocchi in oala, dar nu toti odata, am pus in trei etape, si i-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata
  • pentru sos, am pus sosul de rosii, condimentele si usturoiul in tigaie, la foc mic
  • cand a inceput sa fiarba usor, am adaugat gnocchi si am lasat cateva minute sa se imbibe de sos
  • am adaugat si smantana, am omogenizat totul, am lasat sa mai dea intr-un clocot si am servit cu fulgi de drojdie inactiva

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.