Daca pizza nu ii place, pastele ii plac cel mai mult. Stiu ca se gasesc de cumparat in comert, se gasesc chiar cu ingrediente curate, dar am facut si eu o data. O singura data, atunci cand era Mara mai mica. Nu se fac deloc greu, a fost chiar o experienta relaxanta. Si, bineinteles, asa cum ma asteptam, i-au placut. Ca, deh, paste!
Ingrediente:
Gnocchi
- 100 gr faina tip 650 (+extra pentru blat)
- 250 g cartofi albi
- 50 gr spanac
- 2 linguri gris
- 1 ou
Sos
- 200 gr suc de rosii fara sare
- 2 lg smantana grasa (33%)
- 1 lingurita ierburi uscate (cimbru, busuioc, oregano)
- 1 catel usturoi
- ½ lingurita turmeric
Cum am procedat:
- am curatat cartofii de coaja si i-am fiert, dupa care i-am lasat la racit
- intre timp, am oparit spanacul si l-am pasat cu o furculita
- dupa ce s-au racit cartofii, i-am ras pe razatoarea mica, am amestecat cu spanacul, am adaugat faina, grisul si oul si am framantat un aluat nelipicios, elastic si omogen
- am transferat pe blatul de lucru usor infainat si rulat sub forma unui snur cu o grosime de aproximativ 1cm
- am taiat snurul in bucatele de aproximativ 1.5 cm, cam cat sa incapa de o furculita
- dupa ce am taiat toti gnocchi, am asezat cate unul pe o furculita si, cu podul palmei, am rostogolit gnocchi inainte si inapoi pe aceasta pentru a le da o forma rotunjita – optional
- i-am lasat 15’ pe blat sa se usuce, timp in care am pus o oala cu apa pe foc
- cand apa a inceput sa fiarba, am pus gnocchi in oala, dar nu toti odata, am pus in trei etape, si i-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata
- pentru sos, am pus sosul de rosii, condimentele si usturoiul in tigaie, la foc mic
- cand a inceput sa fiarba usor, am adaugat gnocchi si am lasat cateva minute sa se imbibe de sos
- am adaugat si smantana, am omogenizat totul, am lasat sa mai dea intr-un clocot si am servit cu fulgi de drojdie inactiva
Pofta buna!
No Comments