Dimineti de luni, inceputuri de saptamana. Macar o data, o singura data, de ar incepe saptamana vineri. Pentru azi, vafe cu oleaca de somon ramas din weekend. Ca sa incepem bine si cu forta.
Ingrediente (4 vafe):
- 1 ou
- 115 gr faina porumb (cea fina de patiserie, nu malai de mamaliga)
- 150 ml lapte de ocaz sau alt lapte animal sau vegetal (eu am folosit smantana de gatit din ovaz)
- 15 gr ulei de masline extravirgin sau margarina Alsan topita
- 1 lgita praf de copt bio
- 50 gr somon gatit maruntit
- 2-3 fasii ardei copt tocat (optional, dar da gust bun, dulceag)
- Cateva fire de marar tocat
- Un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am amestecat oul impreuna cu laptele, sarea si uleiul
- am adaugat faina amestecata cu praful de copt
- am incorporat somonul, ardeiul si mararul
- am asezat compozitia in forma de copt bine preincalzita si am copt conform indicatiilor aparatului de vafe
Pofta buna!
No Comments