Carne, pește sau fructe de mare Patiserie

Vafe cu somon și mărar

ianuarie 17, 2022

Dimineti de luni, inceputuri de saptamana. Macar o data, o singura data, de ar incepe saptamana vineri. Pentru azi, vafe cu oleaca de somon ramas din weekend. Ca sa incepem bine si cu forta.

Ingrediente (4 vafe):

  • 1 ou
  • 115 gr faina porumb (cea fina de patiserie, nu malai de mamaliga)
  • 150 ml lapte de ocaz sau alt lapte animal sau vegetal (eu am folosit smantana de gatit din ovaz) 
  • 15 gr ulei de masline extravirgin sau margarina Alsan topita
  • 1 lgita praf de copt bio
  • 50 gr somon gatit maruntit
  • 2-3 fasii ardei copt tocat (optional, dar da gust bun, dulceag)
  • Cateva fire de marar tocat
  • Un praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • am amestecat oul impreuna cu laptele, sarea si uleiul
  • am adaugat faina amestecata cu praful de copt
  • am incorporat somonul, ardeiul si mararul
  • am asezat compozitia in forma de copt bine preincalzita si am copt conform indicatiilor aparatului de vafe

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.