Dulcegării Patiserie

Foitaj cu nuci

noiembrie 22, 2020

Sotul meu e gravid. Are pofte, la fel ca mine. Amandoi, la fel de gravizi. 😀 Vrea ceva dulce, rapid, cu nuci. Ma gandeam sa ii dau 2 lg de silvoita cu nuci, dar nema silvoita. Ne-am dus vreo 20 km sa luam si…ne-a intampinat o usa inchisa. Nooo, oameni buni, e duminica si pentru altii! 😀

Asa ca, din nitica faina, niste unt si oleaca de apa…a iesit ce a iesit! Numai ce mi-a spus ca mai sunt 3 bucati din 8…ma intreaba daca sa lase si fetei! What???

Ingrediente:

  • 130 gr unt rece
  • 130 gr faina 550
  • 30 gr apa foarte rece
  • pentru umplut: 2-3 lg sirop de curmale + 100 gr nuci maruntite
  • topping: un galbenus si fulgi de migdale

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat faina si untul ras, obtinand un aluat nisipos
  • am adaugat apa rece (de la frigider) si am amestecat cu aluatul nisipos pana cand am obtinut un aluat omogen, nu am insistat, doar cat sa se imbine ingredientele
  • am infasurat aluatul in folie si l-am lasat la rece 2h
  • dupa, pe blatul infainat, am intins un patrat de cca 12x12cm
  • am uns aluatul cu sirop de curmale si am presarat nuci pe jumatatea alutului, cea apropiata mie
  • am adus cealalta jumatate deasupra si am presat usor cu mainile pentru ca nucile sa patrunda in aluat
  • cu un cutit, am taiat 8 fasii pe care le-am invartit
  • am uns aluatul cu galbenus si am adaugat fulgi de migdale deasupra
  • am copt foitajul in cuptorul preincalzit la 190 gr, timp de 25’
  • am pudrat cu faina de cocos si am servit dupa racire

Foitajul se poate umple cu cascaval, pesto de busuioc, masline, gem, etc. Limita e imaginatia.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.