Kidscuiți

Biscuiți rulați

ianuarie 18, 2022

Covidul nu a modificat mult programul scolar al fiicei mele, daaaaaar, daca se poatea asa ceva, acum stau si mai mult afara. Imbracati bine (Mara are un combinezon de la Decathlon) stau si cate 3-4h in aer liber. Pentru asta, finger food e ideal. Si pentru ca meniul de pranz al copiilor la scoala e chiar curat pentru varsta lor, nici prin gand nu imi trece sa i-l stric eu acasa. 😀

Ingrediente:

  • 150 gr faina tip 550
  • 30 gr smantana dolofana Laptaria cu Caimac
  • ½ lgita praf de copt
  • putina vanilie pudra
  • 40 ml lapte (vegetal sau animal)
  • 3 lgite miere bio certificata (1an +) sau sirop de curmale
  • 3 lgite pudra de roscova (eu am folosit 2 de roscova si 1 de cacao – Mara are 5 ani, cacao este 5ani+)
  • 1 lgita miere bio certificata (1an +)

Cum am procedat:

  • am amestecat faina impreuna cu praful de copt, vanilia si smantana ; am obtinut un aluat nisipos
  • am adaugat laptele si cele 3 lgite de miere si am framantat un aluat pe care l-am impartit in 2 parti egale
  • am amestecat roscova cu lgita de miere dupa care am adaugat amestecul peste una dintre jumatatile de aluat ; am framantat pana cand am incorporat roscova in aluat
  • am intins aluaturile in foaie subtire (cca 3mm, foarte subtiri) si le-am suprapus, dupa care am trecut din nou cu sucitorul peste ele
  • am rulat aluatul strans si am taiat feliute subtiri de 1cm cu un cutit subtire
  • am asezat biscuiteii in tava si i-am copt cca 17-19’ in cuptorul preincalzit la 18 gr, caldura sus-jos, pana cand devin usor aurii pe margini

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.